Gebiedsontwikkelaars gezocht (0,4 tot 1 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Krijg jij energie van het werken met jongeren en zou jij graag vanuit jouw expertise les willen gaan geven? Dan is onderstaande vacature een mooie kans om dit te gaan doen!

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar docenten die ons team gaan versterken bij het geven van tweedejaarsvakken gericht op gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en planologie, herstructurering en herbestemming. We willen onze studenten een solide basis meegeven op dit gebied om ze van daaruit de volgende jaren te laten doorgroeien tot volwaardige professionals in het werkveld van Vastgoed & Makelaardij. Jij leert onze studenten om vastgoed te ontwikkelen binnen de context van demografische ontwikkelingen en de toekomstige ontwikkeling van wijk & stad dat positief bijdraagt aan het versterken van de sociaal-fysieke stedelijke kwaliteit in de wijk.  Je neemt ze mee in alle facetten die komen kijken bij gebiedsontwikkeling. Je staat  daarbij niet uitsluitend voor de klas, want binnen de opleiding wordt het onderwijs zowel klassikaal, als in projecten vormgegeven. Je zoekt de praktijk vaak op en werkt projectmatig aan echte casussen in de stad. Het is dan ook belangrijk dat jij je thuis voelt in het geven van projectmatig onderwijs.

We vinden achtergrond, ervaring en opleiding belangrijk, maar ook je motivatie om over te stappen, en hoe jij jezelf ziet en positioneert binnen een team als de onze. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kan worden ingezet. Heb je geen onderwijservaring, dan hoef je niet bang te zijn dat je aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

• Een jaarcontract (D4 cao hbo).
  • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
  • Salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal €2.845,48 en maximaal €5.026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent.
  • Zelfstandige en maatschappelijk relevante functie.

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

Het team en de opleiding

Je wordt onderdeel van een team van ongeveer 45 professionals die gezamenlijk ruim 1000 studenten opleiden. Mocht je dus ondersteuning nodig hebben, dan is die er zeker. Daarnaast kenmerkt het team van de opleiding Vastgoed en Maatschappij zich als een professioneel en gezellig team dat dicht bij de student staat. Het is een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in een relevante richting.
  • Je hebt werkervaring opgedaan op het gebied van gebiedsontwikkeling.
  • Je hebt ervaring in het onderwijs (pre).
  • Je didactische en coachende vaardigheden zijn up-to-date.
  • Je hebt affiniteit met de gebouwde omgeving en de digitale/commerciële belevingswereld van onze ondernemende studenten.
  • Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar om bij ons te komen werken (we willen je vragen om je beschikbaarheid te benoemen in je motivatiebrief).

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.