Financial Controller onderzoek gezocht (1,0 fte)

Ondersteuning Kenniscentra

Ben jij een expert in finance en heb je de ambitie om mee te helpen aan de groei van onderzoek binnen de hogeschool? Ben je op zoek naar uitdaging en het zelfstandig uitvoeren van een breed scala aan financiële taken? Dan is de functie van financial controller onderzoek bij Hogeschool Rotterdam interessant voor jou.

Wat ga je doen?

• Opstellen van begrotingen/meerjarenbegrotingen, bespreken met directeuren en adviseren over risico’s en beheersmaatregelen;
  • Opstellen, controleren, analyseren van periodieke rapportages (maandcijfers, managementrapportages, prognoses, jaarafsluiting) en adviseren over risico’s en beheersmaatregelen;
  • Begeleiden hardclose en jaarafsluitingprocedure;
  • Aanleveren kengetallen voor het jaarverslag HR, Vereniging van Hogescholen en jaarplannen;
  • Controle op wet en regelgeving en beleid;
  • Beheren en optimaliseren van de AO/IC-processen, inclusief ontwikkeling van formats, instructies, procedures en KPI’s
  • Signaleren en rapporteren van (in- en externe) ontwikkelingen op financieel gebied en deze vertalen naar nieuw beleid t.b.v. kenniscentra en centres of expertise
  • Jaarplanning in het kader van samenwerking verschillende disciplines binnen OKC

In deze functie werk je samen met collega’s binnen het hogeschool brede Projecten Service Center. Het betreft collega’s die taken hebben op het gebied van de projectadministratie, project en financial control, subsidieadviseurs en juristen. Je verricht je werkzaamheden deels vanuit de afdeling op het Museumpark en deels ook op de andere locaties van de hogeschool. Daarnaast verwachten we, vanwege de toename in complexiteit van de projecten, een nadrukkelijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van de processen ten aanzien van financial control.

Wat bieden we jou?

Een jaarcontract (D4 cao hbo);
  Een goede werk/privé balans (40 vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%);
  Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal €4.307,66 bruto per maand (schaal 9 of 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
  Ontwikkelmogelijkheden op het gebied van relevante cursussen en opleidingen;

• Een zelfstandige en maatschappelijk relevante functie.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

We bieden je een werkplek in een gemotiveerd team, gericht op het continu verbeteren van onze processen en dienstverlening. Als je bij ons komt werken gaan we met jou kijken welke aansturing het beste bij jou past, zodat je talent optimaal tot z’n recht kan komen. Je hoofdtaak is financial control, maar in rustige periodes verwachten we dat je, proactief, breder inzetbaar bent binnen het team.

Het team

Maak kennis met je toekomstige collega's

Je gaat werken binnen de Ondersteuning Kenniscentra en Centres of Expertise (OKC) Een centrale dienst die o.a. de zes onderzoekcentra van de hogeschool ondersteunt. Binnen deze kenniscentra zijn collega’s actief die onderzoek verrichten op tal van maatschappelijke relevante onderwerpen op allerlei (innovatieve) manieren.  Dit doe je samen met  ongeveer dertig andere medewerkers van het OKC-team, werkzaam op afdelingen als Finance en Control, Projecten, Personele zaken, Communicatie, Datamanagement, Onderzoekvouchers en secretariële ondersteuning. Een gevarieerd team waarbinnen veel wordt samengewerkt.

Ben jij wie we zoeken?

• Afgeronde hbo- opleiding Bedrijfseconomie, Accountancy of SPD;
  • Klantgericht en een kundig gesprekspartner voor directie en het College van Bestuur;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Een analytische, nauwkeurige en integere persoonlijkheid;
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Gevorderde vaardigheden met Excel;
  • Aantoonbaar ervaring met procesverbetering.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Vragen? Neem gerust contact op met Jeanet Niessler via j.niessler@hr.nl of telefonisch via 06-11048397.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.