Financial Controller Instituut voor Lerarenopleidingen (0,4-0,6 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

De Pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen LERO en de Master Leren & Innoveren vormen samen het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL). Ook biedt IvL professionaliseringstrajecten aan in de vorm van post-hbo-trainingen en -cursussen. IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Dit gebeurt zowel op de hogeschool als in het werkveld. IvL werkt nauw samen met het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Docenten bij IvL zijn leraar én lerarenopleider. Het instituut IvL biedt een inclusieve leeromgeving waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Wat ga je doen?

Jouw verantwoording is het optimaliseren en in goede banen leiden van de financiële huishouding van het instituut IvL en de begrotingcyclus. Hiermee help je de opleidingen hun onderwijsdoelen te bereiken. Die doelen liggen op het vlak van studiesucces, tevredenheid van studenten, beroepenveld en medewerkers. Je vertaalt het financiële beleid van de Hogeschool Rotterdam en het instituut IvL naar de financieel, administratieve organisatie.

Taken

• Fungeren als stevige sparringpartner voor management en directie op financieel vlak;
  • Verantwoordelijk voor het begeleiden en uitvoeren van het begrotingsproces en prognoses van IvL;
  • Professionaliseren van de financiële rapportages en stuurinformatie;
  • Zorgen voor de naleving van financiële afspraken, richtlijnen en procedures;
  • Verbeteren van de financieel administratieve processen, initiëren van verbetervoorstellen en deze implementeren.

Je maakt onderdeel uit van het team Financiën van IvL. Dit team bestaat verder uit twee beleidsondersteunende medewerkers en een administratief medewerker. Het team Financiën valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Bedrijfsvoering IvL. Verder is er een nauwe samenwerking met de Business Controller van IvL en de afdelingen Grootboek en Control van de dienst AIC.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van ervaring tussen €4.445,52 - €5.717,25 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 12)
  Contract met uizicht op verlenging (D4)
  Eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)
  Uitstekende scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

• Een goede balans te realiseren tussen werk en privé

Ben jij wie we zoeken?

• Je beschikt over academisch of HBO werk- en denkniveau (bedrijfskundig is een pré)
  • Je hebt een financiële achtergrond en bent analytisch en organisatorisch sterk
  • Je hebt inzicht in de samenhang tussen processen, systemen en informatiestromen.
  • Organisatiesensiviteit en organisatiebewustzijn zijn woorden die uitstekend bij jou passen.
  • Je hebt een proactieve houding en wanneer je iets oppakt, schroom je er niet voor dit vanaf de start tot aan de afronding te doen.
  • Je bent stressbestendig, creatief en je hebt zeer goede communicatieve en adviesvaardigheden.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in de veeleisende werkomgeving van een hogeschool hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark

Museumpark 40 3015 CX Rotterdam

Interesse?

Is dit de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin de Groot (manager Bedrijfsvoering) via mail naar martin.de.groot@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer tot en met 21 september 2021 of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.