Docent/Trainer Communicatieve Vaardigheden Verloskunde (0,4-0,6 fte)

Instituut voor Gezondheidszorg

De Bachelor Verloskunde is een onderdeel van het Instituut voor gezondheidszorg (IVG). Het IVG heeft naast Verloskunde een breed aanbod aan gezondheidszorg opleidingen, zoals Fysiotherapie en Verpleegkunde. De opleiding Verloskunde is daarnaast een onderdeel van de Verloskunde Academie Rotterdam ( VAR), een samenwerkingsverband met het Erasmus MC ten behoeve van verloskundig onderwijs en onderzoek. Andere onderdelen van de VAR zijn de master PA, gericht op Klinische Verloskunde en de Academische werkplaats verloskunde en perinatale zorg.

Het onderwijs is competentiegericht en gecentreerd rondom een paar grote praktijkgerichte vraagstukken in de vorm van individuele- en groepsopdrachten. Ondersteunend aan deze onderwijsvorm worden er hoor- en werkcolleges gegeven. De communicatieve vaardigheden sluiten aan op de centrale thema’s met als belangrijke uitgangspunten: Client Centered Care, Integrale geboortezorg, Samenwerken in de keten en Evidence Based werken.

De opbouw in de trainingen bestaat uit: basis gespreksvoering en voorlichting in jaar 1, counseling en motiveren tot gedragsverandering in jaar 2 en complexe gespreksvoering in jaar 3.

De opleiding heeft 240 studenten verdeeld over 4 leerjaren, per jaar maximaal 60 studenten. De communicatieve trainingen worden gegeven in groepen van 15 studenten.

Per direct zoeken wij een Docent/Trainer communicatieve vaardigheden die onderwijs kan verzorgen voor 1e tot en met 3e jaars studenten samen met de huidige drie andere trainers. Andere taak is de begeleiding van de studieloopbaan van studenten.

Functie

Vanuit het perspectief van woman centered care

• Het trainen van communicatieve vaardigheden (zoals motiverende gespreksvoering) die nodig zijn in de verloskundige praktijk.
  • Studenten begeleiden in studieloopbaan (SLC).
  • Het toetsen van onderwijs, zowel in theorietoetsen als in assessments.
  • Participeren in het docententeam.
  • Ontwikkelen van onderwijs ten aanzien van communicatieve vaardigheden.
  • Verzorgen van theoretisch onderwijs waaronder hechting, transitie naar ouderschap, diversiteit en omgaan met pijn.

• In het bezit van een master bij voorkeur in sociale wetenschappen.
  • Aantoonbare ervaring als trainer communicatieve vaardigheden.
  • Onderwijsbevoegdheid of bent bereid deze te gaan halen.
  • Evidence based gerichte denk- en handelswijze.
  • Ondernemende en op samenwerking gerichte instelling.
  • Gemotiveerd om te participeren in onderwijsontwikkeling.
  • Kennis van en affiniteit met verloskunde.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijke arbeidsovereenkomst (D4) voor een jaar. Inschaling conform de CAO-HBO in schaal 10 (minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Afhankelijk van ervaring en opleiding, is het mogelijk in schaal 11 geplaatst te worden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Willemijn Eekhof, onderwijsmanager opleiding Verloskunde via telefoonnummer 010-794 8235 of 0621 287 866.

Sluitingsdatum 15 november 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.