Docent/Onderzoeker Statistiek en Big Data (0,5 fte)

HR Business School

Bij Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS) zijn alle financiële, commerciële, bedrijfskundige en internationale business opleidingen samengebracht. De HRBS biedt onderdak aan zo’n 12.000 studenten op de locatie Kralingse Zoom; een modern en transparant onderwijsgebouw waar het onderwijs kleinschalig aangeboden wordt en met een zichtbare samensmelting van leren en praktijk. De HR Business School profileert zich met vier inhoudelijke accenten in haar activiteiten: betekeniseconomie, digitale economie, circulariteit en leiderschap. Het zijn bij uitstek déze vier accenten die de HR Business School verbinden aan de regio Rotterdam.

Het team en de opleiding

De financiële en fiscale dienstverlening is een van de  belangrijkste pijlers van onze economie. De sector is sterk in beweging en vraagt daarom om ambitieuze en ondernemende financiële en fiscale professionals die helpen om de sector, bedrijven en haar dienstverlening te vernieuwen. De opleiding FTA wil een wezenlijke bijdrage leveren aan deze beweging en de sector helpen zichzelf opnieuw uit te vinden. Het FTA-team is een divers en multicultureel team en gezamenlijk leiden zij financiële en fiscale professionals op, met de mindset, skills en kennis die de sector de komende jaren nodig heeft.

Wat ga je doen?

• Geven van onderwijs op het gebied data & technologie en statistiek;
  • Uitvoeren en leiden van praktijkgerichte onderzoeksprojecten op het gebied van statistische- en data analyses;
  • Studenten begeleiden bij de verwerking, opslag en de statistische analyse van grote hoeveelheden onderzoeksresultaten;
  • Zorg dragen voor effectief relatieonderhoud met het werkveld;.
  • Realiseren van cross-overs tussen disciplines in onderwijs en projecten;
  • Inspireren, begeleiden en beoordelen van studenten bij (praktijk)opdrachten, stages en afstuderen;
  • Implementeren van nieuwe inzichten in bestaand onderwijsmateriaal en ontwikkelen van nieuwe modules.

Wat bieden we jou?

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €3.658,64 en maximaal €5.026,85 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en €8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt een afgeronde academische opleiding op het gebied van econometrie, wiskunde of databeheer of bezit vergelijkbare kwaliteiten;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je hebt plezier in het coachen en inspireren van jonge mensen, individueel en in groepen;
  • Je hebt een passie voor kennisontwikkeling en onderzoek;
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek;
  • Je bent en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de sector;
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Je werkervaring in data-science is een pré;
  • Je bent een teamplayer die een constructieve bijdrage kan leveren aan het onderwijs en projecten;
  • Je bent kwaliteitsbewust;
  • Je hebt kennis van software zoals: SPSS. Excel, R, Python.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 91 3063 ND Rotterdam

Vragen? Mechtild Alferink is (interim) onderwijsmanager van de opleiding Finance, Tax and Advice. Zij hoort graag van je. Je kunt haar bereiken via m.alferink@hr.nl.

Sluitingsdatum: 22 oktober 2021

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.