Docent/Onderzoeker opleiding Industrieel Product Ontwerpen (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science en leidt op tot Bachelor of Engineering. De doelstelling van het instituut is het kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar wordt samengewerkt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Voor zowel het instituut als onze opleiding zijn Health Tech, Circulair Materials en Smart Products belangrijke actuele thema’s. Het instituut heeft een Community of Practice en is verbonden aan meerdere kenniscentra. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Van onze docenten verwachten wij dat zij het beroep waarvoor studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs.

Bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen leiden wij de ontwerpers van de toekomst op. Deze ontwerpers moeten vanuit hun creatief-technische achtergrond tot haalbare, duurzame oplossingen komen. Wij doen dit volgens een zelf ontwikkelde onderwijsvisie. Het curriculum van de opleiding is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student, waarbij deze zijn persoonlijke beroepsidentiteit ontwikkelt. Bij de vormgeving en uitvoering van het op feedback gerichte onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld, wat tot grote tevredenheid over de opleiding bij alle partijen leidt. Het docententeam doet veel onderzoek naar goed onderwijs dat de potentie van de studenten zoveel mogelijk stimuleert.

Functie

In verband met ons groeiende studentenaantal zijn wij op zoek naar een docent/onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen die onderwijs ontwikkelt, uitvoert en organiseert. Hierbij ligt de nadruk op de kennis en vaardigheden van het ontwerpen, engineering en realiseren van fysieke producten voor de circulaire economie. Als docent/onderzoeker neem je de verantwoordelijkheid binnen de opleiding om de onderzoekslijn Circulair ontwerpen verder vorm te geven. Hiernaast ben je breed inzetbaar bij de uitvoering, ontwikkeling en toetsing van het IPO onderwijs.

Profiel

• Je basis ligt in de circulaire productontwikkeling of een aanverwant creatief-technische richting. Je hebt hier relevante werkervaring in opgedaan.
  • Je beschikt over een relevante afgeronde masteropleiding.
  • Je hebt ervaring met praktijkgericht onderzoek binnen het thema circulaire economie in combinatie met product engineering.
  • Je bent een geboren communicator en netwerker die onze opleiding en onze studenten nog beter zichtbaar kan maken voor de creatieve maakindustrie in onze regio en daarbuiten. Het is een pré als je een netwerk in Rotterdam hebt.
  • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals.
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je probeert graag nieuwe les- en onderwijsvormen uit en durft daarin initiatief te nemen;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden en coachen van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.
  • Je beschikt over een innovatieve en flexibele instelling.
  • Je werkt graag samen met collega’s en hebt een resultaat- en studentgerichte houding.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar (D3 cao HBO) met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen €3.560,72 en €4.892,31 (schaal 11) bij een volledige werkweek, exclusief 8 % vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Stephan Blom, onderwijsmanager Industrieel Product Ontwerpen, telefoon 0621 225 609 of e-mail: s.blom@hr.nl.

Sluitingsdatum: 30 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.