De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Zadkine en Albeda dat is gestart is om alle Associate degree (Ad) opleidingen onder één dak, en volgens een strategische visie aan te bieden. De kernwaarden van de Rotterdam Academy zijn: Vakmanschap, Verbondenheid en Vernieuwing. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse praktijk.

Vakmanschap van de docent

Een docent van de Rotterdam Academy is zich zeer bewust van de kenmerken van zijn doelgroep en schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische vormen. Het is een inspirerend persoon die zich door zijn positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent

De Rotterdam Academy docent is een betrokken persoon, altijd bereikbaar voor studenten en open voor samenwerking met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de Rotterdam Academy en zoekt en onderhoudt relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent

Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de Rotterdam Academy immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in lesmethoden, ICT-gebruik of praktijkonderwijs en komt ook tot tastbare resultaten.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

De Rotterdam Academy is op zoek naar docenten Nederlands die in periode 1 (september en oktober) de module Basis Nederlands kunnen geven aan onze eerstejaarsstudenten. De module Basis Nederlands bestaat uit werkwoordspelling, spelling algemeen, zinsstructuur en algemeen taalgebruik. Ook leren de studenten schrijven op hbo-niveau. Al het lesmateriaal is al ontwikkeld.

• Je kunt je vinden in de kernwaarden van de Rotterdam Academy.
  • Je hebt ten minste een relevante afgeronde hbo opleiding.
  • Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en bent op de hoogte van de actuele onderwijskundige inzichten, methoden en technieken.
  • Je hebt kennis van de (basis)regels van het Nederlands en kunt deze regels goed op de studenten overbrengen.
  • Je bent enthousiast en je vindt het belangrijk om de studenten te helpen bij hun ontwikkeling.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk contract voor de duur van 8 weken (D4 cao hbo). Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10, dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Informatie

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Matti Gortemaker, coördinator Taalbeleid en Studiesucces van de Rotterdam Academy, via e-mail: m.w.gortemaker@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.