Docenten met achtergrond in Software Development gezocht voor 1 of 2 dagen per week

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Wij zoeken enthousiaste software developers uit het bedrijfsleven die zich één of twee dagen willen inzetten tijdens het projectonderwijs bij de opleiding informatica. Word jij enthousiast van het helpen van mensen bij hun ontwikkeling en lijkt het je leuk om naast je werk bezig te zijn met het opleiden van jongeren? Kom dan naast je huidige baan projecten begeleiden bij ons!

Wat ga je doen?

Als ervaringsdeskundige weet je als geen ander waar de markt wel of geen behoefte aan heeft. Je gaat onze studenten begeleiden en adviseren vanuit jouw kennis van werken in de praktijk. In ons projectonderwijs werken studenten volgens de scrum methodiek aan een applicatie. Het kan hierbij gaan om een opdracht vanuit de opleiding of een opdracht vanuit het bedrijfsleven (Je mag zelf ook gerust met ideeën als project komen). Meestal wordt hierbij gewerkt met Python en C#. Studenten worden hierbij begeleid door een technische docent (jouw rol) en een niet technische docent en samen begeleid je een groep van ongeveer 5 studenten in alle facetten die nodig zijn of die je moet ontwikkelen als software developer. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het best kan worden ingezet. Waarbij we je graag ondersteunen (indien nodig) op het gebied van didactiek en pedagogiek. Wij en de studenten zullen je blijven uitdagen en zo je vakkennis en didactische vaardigheden verder ontwikkelen. Dus wil je even uit de sleur van je dagelijkse bezigheden en interacteren met je collega’s van de toekomst? Solliciteer dan nu!

Wat bieden we jou?

Contract voor 1 of 2 dagen in de week (afhankelijk van je voorkeur meer dagen is ook zeker een optie)
  Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Zelfstandige en maatschappelijk relevante functie

• Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs
  • Een mooie gelegenheid om je huidige baan te combineren met iets heel anders

Het team en de werkplek

De opleiding maakt deel uit van het Instituut Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit vijf opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven. Je werkplek is gelegen midden in het hartje van Rotterdam aan de Wijnhaven. Waar jij komt te werken bij de opleiding informatica. Een opleiding met ongeveer 900 studenten per jaar en een kleine 50 directe collega’s. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt ten minste een relevante hbo-opleiding afgerond.
  • Je hebt werkervaring als software developer, dataengineer, systeemanalist, software engineer, webprogrammeur of aanverwante werkervaring.
  • Bij voorkeur ervaring met programmeertalen als Python en C#.
  • Je hebt didactische en coachende vaardigheden of wil deze ontwikkelen.
  • Je bent bereid om jezelf continu te  verbeteren bijvoorbeeld door scholing.

Wij zoeken een enthousiaste ICT-er met passie voor programmeren die het een uitdaging vindt om samen met studenten te werken aan ICT-oplossingen. Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.