Docenten Mens en Techniek met ontwerpervaring in de zorg (MTG) (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

Functie

Als docent MTG ben je breed inzetbaar bij de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijs van de betreffende opleiding. Je verzorgt lesinhouden en lesbijeenkomsten en je begeleidt projecten. Naast deze aspecten draag je ook bij aan individuele begeleiding van studenten tijdens hun studieloopbaan, tijdens de stage en het afstudeertraject.

Specifieke behoefte

Eén van de vier “taakgebieden” waarvoor we opleiden, betreft het concretiseren van zorgtechnologische oplossing. Dit gaat in de meeste gevallen hand in hand met het ontwerpen en daadwerkelijk realiseren van een (digitaal) zorgproces, prototype of eindproduct. In het werkveld merk je dat onze studenten vaak een verbindende rol aannemen tussen de oorspronkelijke vraag en de uiteindelijke ontwerper, ze zijn daarmee dus niet zelf de ontwerper. Toch vinden we het tijdens onze opleiding van belang dat studenten de beleving van een ontwerper ervaart en ontwerpmethodieken zo van binnenuit leert kennen. Je kunt tenslotte pas echt verbinden als je de werelden om je heen goed kent.

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega die ons team kan verrijken met zowel ervaring als inzicht in de actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen binnen de zorg.

Profiel

• Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring in de taakgebieden; concretiseren en ontwerpen van zorgtechnologische oplossingen.
  • Je bent pragmatisch, daadkrachtig en kan met flair voor een groep (studenten) staan.
  • Je hebt bij voorkeur relevante werkervaring op het gebied van onderwijs.
  • Je hebt concrete affiniteit met technologie in de gezondheidszorg.
  • Je hebt een, bij voorkeur technische, Master afgerond of je gaat deze binnen nu en twee jaar afronden.
  • Je hebt affiniteit met het coachen en begeleiden van hbo-studenten in hun professionele en persoonlijke ontwikkelingen.
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren, om studenten en collegae te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je bent in staat om in een team je verantwoordelijkheid te nemen, feedback te geven en te ontvangen, en in gezamenlijkheid aan kwaliteit en onderwijsinnovatie te werken.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een aanstelling (bij voorkeur ≥ 0,8 fte) voor de duur van twee jaar (D3 cao hbo) met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen minimaal €2.769,32 (schaal 10) en maximaal €4.892,31 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8 % vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden (waaronder de Basiscursus Didactische Bekwaamheid) en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De opleiding

De opleiding Mens en Techniek, differentiatie Gezondheidszorgtechnologie (MTG) van Hogeschool Rotterdam is ondergebracht bij het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) en leidt voltijd studenten op tot Bachelor of Science. Op dit moment draaien wij met een team van 17 professionals het onderwijs voor ca 270 studenten. De opleiding MTG positioneert zich in de ruimte waar gezondheidszorg en technologie elkaar overlappen of elkaar nog moeten vinden; zij leidt studenten op tot ‘zorgingenieur’. Het speelveld van de gezondheidszorgtechnoloog bestrijkt een brede context met een diversiteit aan stakeholders zoals technici, wet- en regelgeving, bedrijven en gebruikers van medische apparatuur (medici, verplegend personeel, cliënten). De gezondheidszorgtechnoloog beschikt daarvoor over kennis op (zorg)technologisch en medisch vlak, aangevuld met kennis over kwaliteit- en risicobeheer, wet - en regelgeving en organisatie in de zorg. Daarnaast heeft de gezondheidszorgtechnoloog sterke analytische en communicatieve vaardigheden en is in staat om zelfstandig en in (interprofessioneel) teamverband te werken.

Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld (academische en algemene ziekenhuizen, medische centra, zorginstellingen en de industrie) en met Kenniscentrum Zorginnovatie.

Wij zijn vorig studiejaar in de propedeusefase gestart met een heel nieuw curriculum. In ons nieuwe curriculum zijn de kenmerkende elementen van hedendaags attractief en activerend onderwijs terug te vinden; integraal onderwijs i.p.v. losse vakken, competentiegericht in plaats van inhoud gestuurd en feedback en feedforward als “aanjager” voor het leren.

Het docententeam is qua opleiding en werkervaring divers van aard; zij bestaat uit collegae die technisch of (para)medisch geschoold zijn, gepromoveerden, alumni van de opleiding zelf

en collegae die nog deels in de beroepspraktijk werkzaam zijn. Wij werken met elkaar aan teamleren en –ontwikkeling. Resultaatverantwoordelijkheid en autonomie van de professional binnen de gegeven kaders staan hoog in het vaandel. We werken samen op basis van wederzijds vertrouwen en begrip, feedback en gezamenlijke besluitvorming.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met: Mike van den Berg, onderwijsmanager Gezondheidszorgtechnologie, telefoon 010-794 5440 of e-mail: m.m.p.van.den.berg@hr.nl.

Sluitingsdatum: 1 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.