Docent Werktuigbouwkunde (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Werktuigbouwkunde maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science en leidt op tot Bachelor of Engineering. De vormgeving, inrichting en uitvoering van deze opleiding is in handen van een team van docenten en instructeurs.

De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science is het kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar wordt samengewerkt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Het curriculum van de opleiding Werktuigbouwkunde is opgebouwd vanuit dit uitgangspunt en is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Binnen de opleiding is een vacature ontstaan voor een docent op WO-niveau.

Functie

Je verzorgt onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van constructief ontwerpen. Binnen de leerlijn constructief ontwerpen worden cursussen aangeboden als wiskunde, mechanica, ontwerpmethodologie, 2D- en 3D-tekenen, sterkteleer, materiaalkeuze en eindige elementen methode. Naast het verzorgen van lessen ben je actief betrokken bij het begeleiden van projecten met studenten en bij stage en afstuderen. Tevens ben je betrokken bij de opbouw en de ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Profiel

• Je beschikt over een masterdiploma, ook pas afgestudeerden of bijna afgestudeerden worden uitgenodigd om te solliciteren.
  • Je hebt de drive om studenten op te leiden voor de beroepspraktijk van Werktuigbouwkunde.
  • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals.
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je volgt met interesse belangrijke technologische ontwikkelingen in het werkveld van de werktuigbouwkunde.
  • Je beschikt over een innovatieve en flexibele instelling.
  • Je bent op samenwerking gericht vanuit een resultaat- en klantgerichte houding.
  • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal up-to-date te houden, of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen.
  • Relevante werkervaring op het gebied van constructief ontwerpen is een pré.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijk contract voor de duur van twee jaar met uitzicht op vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €2.769,32 (schaal 10) en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een voltijds dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor nadere inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Robbert Hoogendijk, onderwijsmanager Werktuigbouwkunde, telefoon 010-794 6664.

Een assessment is een onderdeel van de sollicitatieprocedure (in de vorm van een proefles en meedraaien in de projecten).

Je kunt uitsluitend online via de website solliciteren!

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie