Menu Zoeken English

Docent Web-development gezocht! (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

De arbeidsmarkt wacht met smart op nieuwe talentvolle programmeurs en wij leiden ze op. Om dit goed te blijven doen zoeken we collega’s die goed thuis zijn in programmeren en graag zichzelf en studenten verder ontwikkelen. Wil jij ons helpen bij het opleiden van jonge professionals tot volwaardige programmeurs? Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Vanuit de opleiding Informatica zijn we specifiek op zoek naar versterking voor ons web-development onderwijs. Jij als docent hebt een goed besef van verschillende programmeermodellen zoals procedureel, object georiënteerd en functioneel programmeren. Ook voel jij je thuis in de wereld van datastructuren, algoritmen en ontwerppatronen. Tijdens jouw lessen neem je studenten mee in de wereld van web-development en wat er nodig is aan kennis en ervaring om hier succesvol in te worden. Ons onderwijs is niet alleen klassikaal ingericht maar richt zich voornamelijk op projecten waarbij we zo dicht mogelijk de praktijk proberen te benaderen. Afhankelijk van je expertise en interesse zal je ingezet worden bij vakonderwijs, stagebegeleiding, afstudeerbegeleiding, meer specialistische cursussen of projectonderwijs. Als docent heb je zo een divers takenpakket en je staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in jouw onderwijs. Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. De wereld van informatica ontwikkelt continu en jij als docent groeit en leert mee!

Wat bieden we jou?

 • Contract voor een jaar met zicht op vast dienstverband
 • Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €3.731,81 en maximaal €5.127,39 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

Het team en de werkplek

De opleiding maakt deel uit van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit vijf opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven. Je werkplek is gelegen midden in het hartje van Rotterdam aan de Wijnhaven, waar jij komt te werken bij de opleiding Informatica. Een opleiding met ongeveer 900 studenten per jaar en een kleine 50 directe collega’s. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt ten minste een relevante afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt solide programmeervaardigheden in C # en python en je bent vertrouwd ben met generics , lambda-expressies enz.
 • Je hebt ervaring met Microsoft web technologies, (ASP.net core, MVC, WebAPI, ORM EF, LINQ)
 • Je hebt kennis van client-side scripting (JavaScript, Typescript) en frameworks zoals Angular en REACT
 • Je hebt kennis van databasetechnologie zoals Relational, Cloud and NoSql
 • Indien je praktische ervaring hebt met het werken met cloud platforms zoals MS Azure, AWS or GCP dan zien we dit als een groot voordeel
 • Je hebt didactische en coachende vaardigheden
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, mocht je geen onderwijservaring hebben dan zullen we je didactisch en pedagogisch bijscholen maar ook op de inhoud zijn er allerlei mogelijkheden.
 • Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar om bij ons te komen werken (we willen je vragen om je beschikbaarheid te benoemen in je motivatiebrief).

Wij zoeken een enthousiaste ICT-er die het een uitdaging vindt om samen met studenten te werken aan ICT-oplossingen. We zoeken zowel collega’s met ervaring alsmede collega’s die als junior docent willen starten. Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie aan de Wijnhaven 99. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Beurs en Blaak en ligt midden in het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen