Menu Zoeken English

Docent Watermanagement (0,4-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Ben jij als allround watermanager gefascineerd door de wereld van water? Zie je graag direct resultaat van jouw inspanningen en hou je van afwisseling? Dan is de baan als docent watermanagement zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je gaat als docent een rol spelen binnen modules als Stedelijk water, Klimaatadaptatie en Delta techniek. Er wordt zowel klassikaal, online als projectmatig lesgegeven en we proberen de praktijk zo vaak mogelijk op te zoeken. Vanuit jouw rol als docent zorg je ervoor dat onze studenten zo goed mogelijk hun talenten ontplooien en samen met studenten, collega’s en experts uit de watersector zit je bovenop de actuele ontwikkelingen. Aan de opleiding Watermanagement is dan ook geen studiejaar hetzelfde en dat maakt hier werken zo fascinerend. Want ook onderwijsvernieuwing zorgt ervoor dat alles continu stroomt. Jij bepaalt daarbij hoe je studenten van A naar B brengt. Naast vakinhoudelijke kennis heb je dan ook sterke coachende kwaliteiten. Onze studenten zijn mondig en assertief, jij begeleidt ze om hun plek te vinden in de grote wereld van watermanagement en klimaatadaptatie. Die wereld stopt niet aan de landsgrenzen. Met projecten van Zuid-Afrika tot de Filipijnen zijn we internationaal georiënteerd en dat opent de ogen. Het verschil met werken als adviseur, ingenieur of beleidsmaker is dat de cycli aan Hogeschool Rotterdam zoveel korter zijn; geen projecten van jaren, maar vandaag iets bedenken - morgen uitvoeren of onderzoeken. Het ideale klimaat voor docenten en studenten die zichzelf willen onderdompelen in binnenstedelijk watermanagement.

Wat bieden we jou?

  • Een goede werk/privé balans (40 vrije dagen per jaar bij fulltime dienstverband, betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  • Ontwikkelmogelijkheden zowel inhoudelijk als didactisch
  • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.902,39 en maximaal € 4.393,81 bruto per maand (maximaal schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent
  • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

Het team en de opleiding

Alleen in Rotterdam is er een hbo-opleiding Watermanagement die zich concentreert op stedelijk water en klimaatadaptatie en studenten leert integraal te werken aan een technisch ontwerp, met ruimtelijke inpassing en inzicht in de maatschappelijk context. De komende jaren leggen we daarnaast als opleiding de focus op het versterken van de thema’s circulaire economie, energietransitie en digitalisering. Daar moet je hart als toekomstig docent sneller van gaan kloppen. Want je weet dat er maar weinig vakgebieden zijn waarin zoveel gebeurt. De uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering, de veranderende rollen in de ruimtelijke ontwikkeling zijn elementen die jou aanspreken. Daarnaast is het open karakter van de opleiding iets dat sowieso de opleiding typeert. Open binnen het team, naar de studenten toe en open naar buiten toe. Veel docenten zijn zelf nog meerdere dagen per week actief in de praktijk en zo is er voortdurend kennisuitwisseling over en weer. Je gaat dan ook werken in een divers team van 24 collega’s die lesgeven aan ongeveer 300 studenten.

Ben jij wie we zoeken?

 

We zijn op zoek naar een docent die het leuk vindt om fulltime of in deeltijd in teamverband jonge talenten te begeleiden, toekomstgericht onderwijs kan maken en dit weet te verbinden aan de praktijk.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een (parttime) baan in het hoger onderwijs, hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Neem contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645 of met Mieke Budimir-Aardoom, personeelsmedewerker IGO, via mail: aarwg@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer voor 28 mei of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen