De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Zadkine en Albeda dat is gestart is om alle Associate degree (Ad) opleidingen onder één dak, en volgens een strategische visie aan te bieden. De kernwaarden van de Rotterdam Academy zijn: Vakmanschap, Verbondenheid en Vernieuwing. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse praktijk.

Vakmanschap van de docent

Een docent van de Rotterdam Academy is zich zeer bewust van de kenmerken van zijn doelgroep en schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische vormen. Het is een inspirerend persoon die zich door zijn positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent

De Rotterdam Academy docent is een betrokken persoon, altijd bereikbaar voor studenten en open voor samenwerking met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de Rotterdam Academy en zoekt en onderhoudt relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent

Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de Rotterdam Academy immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in lesmethoden, ICT gebruik of praktijkonderwijs en komt ook tot tastbare resultaten.

Door de groei van de opleiding Crossmediale Communicatie is er een vacature ontstaan voor:

Docent Visuele Communicatie (0,6-0,8 fte).

Functie

Als Docent Visuele Communicatie geef je studenten les op het gebied van grafisch ontwerpen (Adobe programma’s), conceptontwikkeling, beeldtaal, videoproductie en videobewerking. Je coacht en begeleidt studenten bij het ontwikkelen van een portfolio op het gebied van beeld. Voorbeelden van eindproducten zijn een zelf vormgegeven magazine en een campagne met verschillende communicatie-uitingen die passen bij een creatief concept. Je stimuleert studenten om na te denken hoe je met visuele communicatie een boodschap over kan brengen naar een bepaalde doelgroep. Ook begeleidt je studenten bij de uitvoering van die ideeën, in programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere Pro. Uitgebreide kennis over en ruime werkervaring met deze programma’s is daarom een must.

Je ontwikkelt lesmateriaal en denkt na over verschillende leerlijnen die passen bij het Ad-onderwijs. Je bent een kritisch en pragmatisch persoon die constant de praktijkrelevantie van de theorie toetst en graag een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van de opleiding Crossmediale Communicatie. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied en kan dit overbrengen op een diverse groep studenten.

• Je kunt je vinden in de kernwaarden van de Rotterdam Academy
  • Je beschikt over een Master
  • Je beschikt over een relevante opleiding
  • Je hebt professionele ervaring met Adobe programma’s Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro
  • Je hebt affiniteit of ervaring met het vakgebied van Crossmediale Communicatie
  • Je hebt een uitgebreid netwerk binnen de communicatiebranche
  • Je woont in, of hebt affiniteit met de Rotterdamse regio

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Patrick Bekkenutte, opleidingscoördinator van de opleiding Crossmediale Communicatie, op telefoonnummer: 010-794 6144 of e-mail: email: p.j.bekkenutte@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.