De opleiding Automotive Engineering maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science (EAS) en leidt op tot Bachelor of Science. Het Instituut EAS biedt met acht opleidingen technisch onderwijs aan ruim 2000 studenten en heeft zich ontwikkeld als hét onderwijsinstituut voor techniek in de Rotterdamse regio. De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science is kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar samengewerkt wordt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. In een enthousiast kernteam met vijftien collega’s leid je ruim 300 studenten op tot Automotive ingenieurs.

Zo zet jíj je talenten in

Kennis en ervaring heb je genoeg, opgedaan tijdens je studie en bij het uitvoeren van je werkzaamheden als Automotive ingenieur en Aerospace engineer en heb je affiniteit met de Automotive industrie en mobiliteit. Je ziet het als een leuke uitdaging om je kennis, vaardigheden en ervaring te delen met onze studenten Automotive Engineering. Dat doe je door instructie, begeleiding en coaching van de studenten in de vorm van praktijkgericht onderwijs. Je weet hen te boeien en te binden, maar vooral ook te activeren om zelf aan de slag te gaan met situaties uit de beroepspraktijk en met de thema’s die centraal staan in je onderwijs. Denk onder andere aan opdrachtgevers zoals TNO die zich momenteel bezighouden met onderzoeken omtrent emissies en VDL die als koploper in het werkveld fungeert met hun aanbod rondom Elektrische stadsbussen en de bijkomende vraagstukken omtrent effectieve inzet van deze stadsbussen.

Je deskundigheid omvat facetten van het werk in de Research en Development afdeling van Automotive of Aerospace industrie. Je neemt studenten op een enthousiaste manier mee in de wereld van het analyseren, ontwerpen, doorrekenen en maken van systemen die bijdragen aan een specifiek voertuigkarakteristiek/ weggedrag. Je ziet het als een prachtige uitdaging om de nieuwste innovaties in je vakgebied te delen, opdrachten hierop aan te passen en studenten te prikkelen om hierover na te denken. Je ziet het als je taak de beroepspraktijk je les in te halen. Onze opleiding profileert zich met onderzoek naar duurzame oplossingen van mobiliteits uitdagingen o.a. in het kader van ‘Model Based Design en Vehicle Dynamics’, ook hier kan je jouw kennis en enthousiasme in kwijt.

Dat je de praktijk niet gaat missen, daar zorgen onze collega’s en onze faciliteiten voor het uitvoeren van praktijkonderwijs voor. Je geeft met je betrokken en enthousiaste collega’s praktijkonderwijs aan kleine groepen studenten in o.a. ons Mobility lab en het Havenlab te RDM-campus. Daarnaast laat je de studenten ook kennismaken met bijvoorbeeld het werken met simulatiepakketten als ADAMS cars, Matlab-simulink en andere vergelijkbare software pakketten. Je rooster ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s.

Samengevat zijn dit je taken:

• je verzorgt op inspirerende wijze onderwijs, gebaseerd op authentieke beroepstaken;
  • je past waar nodig en in overleg zowel het lesmateriaal als de onderwijsvorm aan in relatie tot de ontwikkelingen in de toekomst;
  • je verzorgt lessen en begeleidt studenten op het legendarische RDM-campus terrein;
  • je coacht bij projecten en begeleidt inspirerend en enthousiast projecten.

Ben jij de docent die onze studenten nodig hebben?

Je herinnert je vast nog wel die ene docent die jou geïnspireerd en uitgedaagd heeft tijdens je eigen studie. Als jij denkt dat jij die docent kan evenaren, dat je studenten tijdens hun leertraject verder kan helpen en voel jij je uitgedaagd om de toekomstige Automotive vraagstukken aan te gaan en ben je geïnteresseerd in onderwijsontwikkelingen , dan ontvangen wij graag je sollicitatie!

Als docent bij EAS moet je in het bezit zijn van een hbo diploma en de basiskwalificatie didactische bekwaamheid. Over de laatst genoemde kunnen we afspraken maken om die te behalen. Wij bieden hier namelijk scholingsmogelijkheden voor aan. Ook herken je jezelf in onze kernwaarden nieuwsgierigheid, vakmanschap en verbindend.

Wat vragen wij van je?

• Minimaal een afgeronde bacheloropleiding of bij voorkeur (op korte termijn) afgeronde relevante masteropleiding
  • Interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals
  • Kennis en/of ervaring, bij voorkeur in Automotive omgeving

Wat bieden wij?

Als docent bij Hogeschool Rotterdam (EAS) werk je bij dé onderwijs- en kennisinstelling van Engineering and Applied Science met de focus op het Rotterdamse havengebied en daarbuiten. Een uitdagende leeromgeving waarin we continu streven naar verbetering en innovatie. ‘Leading in Learning’ noemen we dat. Dit laatste geldt ook voor jou in de functie als docent. Zo bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met daarin uitstekende mogelijkheden om jezelf voortdurend te professionaliseren.

Verder biedt Hogeschool Rotterdam je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D3 cao hbo) met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Wil je meer weten?

Laat je inspireren door onze website te bekijken en ervaar hoe wij Automotive ingenieurs opleiden in Rotterdam.

Wil je meer informatie over de functie en de selectieprocedure neem dan contact op met Brahim Boukhari, onderwijsmanager Automotive Engineering, telefoonnummer 010 794 5586 of via B.boukhari@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.