Menu Zoeken English

Docent Technisch/Economisch Vakken bij de opleiding Automotive (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

We zijn op zoek naar een gepassioneerde collega om ons docententeam mee uit te breiden. Ben jij een techneut met ervaring in de industrie? Begrijp jij zowel de technische als de economische processen binnen bedrijven? Dan zoeken we jou om de volgende generatie Automotive studenten klaar te stomen voor het werkveld!

Wat ga je doen?

Als docent ga je op interactieve wijze aan de slag met het verzorgen van lessen, die betrekking hebben op de technisch/economische aspecten, die voor een Automotive engineer van belang zijn. Denk aan het opstellen van FMEA, supply chain, homologatie en lean six sigma. Al ons onderwijs wordt geïntegreerd in projecten vormgegeven. In deze projecten werken studenten en docenten met realistische scenario’s. Dit doen wij om het vakgebied te ontdekken en zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen.  Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen komen terug in jouw onderwijs. Indien je geen ervaring hebt als docent, hoef je niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring in het diepe wordt gegooid. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou, waar jij het beste kan worden ingezet.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband  (D4 cao hbo).
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Mogelijkheden tot het doen van onderzoek.
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.902,39 en maximaal € 4.393,81 bruto per maand (schaal 10 ) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent.
 • Een zelfstandige en maatschappelijk relevante functie.

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

Het team en de opleiding

Onze docenten leiden Automotive studenten op tot échte allrounders, die niet terugschrikken van een onbekend vraagstuk over mobiliteit of voertuigsystemen. We betrekken onderzoeksbureaus, gemeenten, havenbedrijven en autofabrikanten bij het onderwijs en dagen studenten uit om altijd na te denken over het grotere geheel. Daardoor zijn ze in staat om in een stad als Rotterdam, met een grote verkeersdichtheid, slimme oplossingen te bedenken tegen filevorming en C02 uitstoot. Studenten leren we de kneepjes van het vak aan de hand van onderzoek en experiment. We sturen bij wanneer nodig en leggen steeds weer de verbinding tussen theorie en praktijk. Uiteindelijk vinden deze creatieve technici hun droombaan bij grote spelers zoals bijvoorbeeld VDL ETS of zetten ze succesvolle ondernemingen op zoals Juuve. Zo werken we samen aan slimme, efficiënte, goedkope en schone mobiliteit.

Dit doen we met een team van promovendi tot starters, doorgewinterde automonteurs tot studieloopbaancoaches; we zijn net zo divers als het curriculum dat we aanbieden. Het team is leergierig, open-minded en gaat regelmatig het veld in om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen in Automotive Nederland. Samen met onze studenten onderzoeken we met een open houding, hoe we de mobiliteitssector toekomstbestendig kunnen maken. We zijn kritisch op de kwaliteit van ons onderwijs, krijgen energie van nieuwe uitdagingen en verwachten dit ook van onze nieuwe collega. In alle openheid bedenken we samen manieren waarop onze studenten uitgedaagd en geprikkeld kunnen worden. We zijn er trots op dat ze in het werkveld bekend staan om studenten die complexiteit van mobiliteitsvraagstukken kunnen zien. Wanneer ze goed terecht komen in het werkveld, zijn wij pas écht tevreden. Kom jij ons team versterken? Wij helpen je graag op weg.

Ben jij wie we zoeken?

 • Enkele jaren ervaring binnen een technische omgeving of automotive (pré).
 • Je bent minimaal hbo-opgeleid in een bedrijfseconomische richting.
 • Een teamspeler die graag opgedane ervaring deelt met studenten en collega’s.
 • Je wilt zelf ook blijven leren.
 • Je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk.
 • Je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een team zelfstandig aan de slag te gaan.

Spreekt deze vacature je aan,  maar twijfel je of deze baan bij je past, of jij bij de baan? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!?

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op 0611330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen