Docent Technische Vakken (0,8-1,0 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Wij zoeken een enthousiaste scheepswerktuigkundige/MAROF die het tijd vindt om aan de wal te komen of nu reeds aan de wal werkt en zijn kennis wil overdragen aan studenten van de opleiding HBO Maritiem Officier in Rotterdam.

Zo zet jíj je talenten in

Ervaring heb je genoeg, opgedaan tijdens je werk aan boord of daarna aan de wal. En je ziet het als een leuke uitdaging om je kennis en ervaring te delen met onze studenten Maritiem Officier. Dat doe je door instructie, begeleiding en coaching van de studenten in de vorm van praktijkgericht onderwijs. Je weet hen te boeien en te binden, maar vooral ook te activeren om zelf aan de slag te gaan met de lesstof.

Je deskundigheid omvat alle facetten van het werk van een scheepswerktuigkundige. Je neemt studenten op een enthousiaste manier mee in de wereld van de techniek (voortstuwing, motoren, generatoren), pompenbak enzovoort. Een achtergrond als MAROF heeft een pré, een combinatie kunnen maken tussen machinekamer en de brug motiveert studenten nog meer.

Je ziet het als een uitdaging om de nieuwste innovaties in je vakgebied te delen, de opdrachten hierop aan te passen en studenten te prikkelen om hierover na te denken. Je ziet het als je taak de beroepspraktijk je les in te halen. Onze opleiding profileert zich met onderzoek naar de ‘human factor’ in de zeevaart, ook hier kan je jouw kennis en enthousiasme in kwijt.

Dat je de praktijk niet gaat missen, daar zorgt onder andere de machinekamer voor. Je geeft hier praktijkonderwijs aan kleine groepen studenten. Daarnaast laat je de studenten ook kennismaken met bijvoorbeeld de machinekamesimulator. Je rooster ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s.

Samengevat zijn dit je taken

• je verzorgt op inspirerende wijze onderwijs, gebaseerd op authentieke beroepstaken;
  • je past waar nodig en in overleg zowel het lesmateriaal als de onderwijsvorm aan in relatie tot de ontwikkelingen in de toekomst;
  • je geeft praktijkonderwijs onder andere in de machinekamer en de machinekamersimulator;
  • je coacht bij projecten en begeleidt inspirerend en enthousiast projecten.

Ben jij de docent die onze studenten nodig hebben?

Je herinnert je vast nog wel die ene docent die jou geïnspireerd en uitgedaagd heeft tijdens je eigen studie. Als jij denkt dat jij die docent kan evenaren, dat je studenten tijdens hun leertraject verder kan helpen en ben je geïnteresseerd in technische aspecten en onderwijsontwikkelingen, dan ontvangen wij graag je sollicitatie!

Als docent bij Hogeschool Rotterdam moet je in het bezit zijn van een hbo diploma en de basiskwalificatie didactische bekwaamheid. Over de laatst genoemde kunnen we afspraken maken om die te behalen. Hogeschool Rotterdam biedt hier scholingsmogelijkheden voor aan.

In welk instituut vertel jij over jouw expertise?

De opleiding Maritiem Officier is onderdeel het Rotterdam Mainport Institute. In een enthousiast kernteam met achttien collega’s leid je ruim 250 studenten op tot maritieme professionals. De opleiding bevindt zich op de locatie Lloydstraat, vanaf de 9e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de haven van Rotterdam. In het pand hebben we alle faciliteiten zoals machinekamer, brugsimulator, ladingsimulator, ECDIS, lassen/bankwerken en elektrotechniek lokalen tot onze beschikking. Daarnaast maken we binnen de opleiding gebruik van diverse opleidingsschepen.

Dit hebben we jou te bieden

Behalve een nieuwe werkkring met maritieme officiers in spé en collega’s met een vergelijkbare achtergrond bieden wij je een (bijna) fulltime functie met:

• een brutosalaris van maximaal € 4.892,31 per maand, op basis van een volledige aanstelling (schaal 11, cao hbo, functie kerndocent). Waar je precies instroomt in schaal 11, is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • een ruime vakantieregeling
  • een 13e maand
  • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden
  • verschillende pluspunten die een grote organisatie kan bieden, denk onder meer aan sportfaciliteiten, ouderschapsverlof etc.

Je treedt in dienst voor bepaalde tijd met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Omzetting in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd geschiedt op basis van de voorwaarden van de cao hbo (artikel D-3 cao hbo).

Hogeschool Rotterdam hecht als grootstedelijke hogeschool veel waarde aan toegankelijkheid voor een brede variëteit aan potentiële studenten en ziet de diversiteit van studenten en medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de instelling. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Ja? Is dit jouw nieuwe baan?

Laat je inspireren door ons filmpje met je mogelijke collega’s en studenten of kijk op de website.

hoe wij opleiden in Rotterdam.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Marieke Klip, onderwijsmanager Maritiem Officier, telefoonnummer 010-794 7703 of via m.klip@hr.nl.

Weet je al genoeg? Klik dan op de sollicitatielink onderaan de vacature.

Goed om te weten

Om verrassingen te voorkomen, is het wellicht goed om op de hoogte te zijn van de volgende zaken:

• solliciteren kan alleen via de link. Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
  • wij zoeken graag zelf naar onze nieuwe collega, dus aan acquisitie hebben we geen behoefte.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie