Docent Technische Bedrijfskunde gezocht! (0,4-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

We zijn op zoek naar gepassioneerde collega’s om ons docententeam mee uit te breiden. Ben jij een techneut met ervaring in de industrie? Begrijp jij zowel de technische als de economische processen binnen bedrijven? Dan zoeken we jou om de volgende generatie technisch bedrijfskundigen op te leiden.

Wat ga je doen?

Als docent bij ons leer je studenten om processen binnen de maakindustrie te optimaliseren en goed te kunnen schakelen tussen zelfstandig bezig zijn en samenwerken. Terwijl studenten aan de slag gaan met hun opdracht, leg jij de nadruk niet alleen op probleemanalyse en ontwikkelen van modellen, maar ook op het meten van vooruitgang. Technische materie als productietechniek en logistiek wissel je af met werkcolleges waarin je oefent met het creëren van draagvlak en het aansturen van personeel binnen organisaties. We zoeken versterking in ons team voor de technisch georiënteerde vakken, zoals systeemtechnieken, procesbeheersing, operations management, industriële meet- en regeltechniek en energiesystemen. Deze vakken zal jij voornamelijk gaan behandelen samen met huidige collega’s.

Wat bieden we jou?

Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
  Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Mogelijkheden tot het doen van onderzoek
  Salaris, afhankelijk van ervaring, van maximaal €5.026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent

• Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie

Wat doe je?

• lesgeven
  • voorbereiding en uitwerking van lessen
  • professionaliseren, studie en eventueel onderzoek

Opleiding en team

Maak kennis met je toekomstige collega's

Leer je studenten om kritisch naar organisaties, processen en zichzelf te kijken dan moet je als docententeam een flink reflectief vermogen hebben en behoorlijk betrokken zijn. Dat typeert ons team van zo’n 30 mensen divers in leeftijd en beroepsachtergrond. Wij krijgen energie van ontwikkeling, of dat nou op persoonlijk vlak is of op het gebied van lesmateriaal, onderwijsvorm of toetsing. De sfeer is goed; we zijn open en eerlijk en verwachten dat je zowel je kennis wilt verdiepen, als verbreden. Velen van ons zijn parttime docent, zo houden we feeling met de praktijk en blijven we scherp. Voor de student, maar ook zeker voor ons, geldt dat er ruimte is om zélf ergens tegenaan te lopen en daarvan te leren. We staan voor elkaar klaar wanneer dat nodig is, zoeken samenwerkingen op en werken vol enthousiasme aan de optimalisering van de opleiding. Bij ons vind je studenten die niet kunnen wachten om bedrijven en organisaties vooruit te helpen. Net als de stad Rotterdam zijn we heel internationaal- en toekomstgericht: Engelse trainingen, uitwisselingsmogelijkheden en een curriculum waarin veranderingen in het bedrijfsleven op de voet gevolgd worden. Onze studenten staat een mooie baan of verdiepende master te wachten, zijn startklaar en breed inzetbaar.

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt minimaal een technisch relevante hbo studie afgerond.
  • Kennis van en ervaring met ten minste één van de volgende aspecten:
    • Productietechnieken en onderliggende basisprincipes
    • Industriële automatisering (meet- en regeltechniek)
    • Procesbeheersingstechnieken, Operational Excellence
    • Systeemtechniek
  • Beheersing van Engels op niveau C1 (Cambridge Certificate of Proficiency in English of vergelijkbaar) is een pré.
  • In het bezit van een didactische aantekening of bereidheid die te behalen.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel

of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.