Menu Zoeken English

Docent Sociaal Domein (0,8 fte)

Rotterdam Academy

Ben jij op een punt in je carrière aangekomen dat je jouw kennis en ervaring wilt overbrengen op een nieuwe generatie? Of ben je werkzaam in het (hoger) onderwijs, heb je affiniteit met het sociaal domein en wil je een overstap maken? Wij zoeken een inspirerende collega die er energie van krijgt om voor de klas te staan en jonge mensen te ontwikkelen tot betrokken professionals in het sociaal domein, zoals een pedagogisch educatief professional, een sociaal financiële dienstverlener of een social worker.

Wat ga je doen?

Als docent binnen het sociaal domein ga je onderwijs verzorgen binnen de Ad-opleidingen  Pedagogisch Educatief Professional en/of Sociaal Financiële Dienstverlening. Je komt te werken in een multiculturele leer- en werkomgeving waarin je met jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van pedagogisch didactisch handelen of armoedeproblematiek en schulddienstverlening dan wel social work er zorg voor draagt dat onze studenten aan het einde van hun opleiding zijn klaargestoomd om gemotiveerd het werkveld te betreden. Je zult worden ingezet om onderwijs te verzorgen aan groepen studenten en bent actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun praktijkopdrachten. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt onderdeel uit van de functie. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Vanuit je expertise lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleidingen en daarbinnen de cursussen.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is op grond van ervaring bekend met het sociale domein en beschikt over een relevante afgeronde hbo of wo masteropleiding. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up-to-date te houden en dit in te brengen in het onderwijs. Vanzelfsprekend is affiniteit met het onderwijs relevant. Verder ben je in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten en samen te werken met collega’s. Want, onderwijs maak je samen! Tenslotte beschik je over verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hoger) onderwijs en kennis op het gebied van toetsen in het (hoger) onderwijs is een belangrijke pré.

 

Het team en de opleiding

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College, dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 13 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

Rotterdam vraagt om specialisten in pedagogische en educatieve begeleiding van kinderen. De sector is flink in beweging en vernieuwt op grote schaal. Het doel is meer hbo-kwaliteit op de werkvloer van de kinderopvang, peuterspeelzalen, basisscholen en integrale kindcentra. In de grootstedelijke omgeving is de behoefte aan sociaal financiële dienstverleners groot. Het is een uitdaging om mensen met financiële problemen te begeleiden richting zelfredzaamheid. Het werkveld is dynamisch en dat maakt dat ook het onderwijs in beweging blijft. De Ad opleiding Social Work is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting in 2023 haar eerste studenten kunnen inschrijven.

Als docent aan de tweejarige Ad opleidingen binnen het sociale domein van de Rotterdam Academy kun je je geen betere timing wensen! Qua opleiding staan we namelijk niet ver af van wat de stad werkelijk nodig heeft. Dat betekent een flexibele inzet van onderwijs met een maximum aan variatie. En vooral: bovenop de beroepspraktijk. Want onze studenten gaan meteen al serieus aan het werk in het werkveld. In jaar 1 en 2 twee dagen per week. Dat intensieve contact met de praktijk leidt tot een inspirerende vorm van co-educatie. De opleiding staat dichter bij de realiteit, als docent lever je indirect een zinvolle bijdrage aan de Rotterdamse samenleving en het werkveld krijgt studenten die direct een praktische meerwaarde hebben.

Wat bieden we jou?

Wij beiden je een tijdelijk contract aan met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao-hbo). Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €3.731,81 en maximaal €5.127,39 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Museumpark. Deze locatie is gelegen bij het metrostation Dijkzigt en is op loopafstand van het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Informatie? Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Hetty Booijink, onderwijsmanager via telefoon 06-15632615 of met Mariëlle Hobbelen, onderwijscoördinator, telefoon 06-45896580.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae.

Sluitingstermijn vacature: 27 mei 2022

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen