Menu Zoeken English

Docent Skills met affiniteit voor IT gezocht! (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Lijkt het je leuk om een groep gepassioneerde en autonome studenten te begeleiden en te motiveren bij de transitie van studenten naar jong-professional? Ben jij een bevlogen, warme persoonlijkheid die het leuk vindt om structuur en stabiliteit aan te brengen in het leven van onze studenten? En wil jij jezelf ontwikkelen door je (verder) te bekwamen in het programmeren? Dan is onderstaande functie niet alleen een leuke baan maar ook een mooie kans!

Wat ga je doen?

Als Skills docent bij informatica ben je docent in het praktijkonderwijs. Binnen dit onderwijs vallen projecten met echte opdrachtgevers, maar ook de stage en het afstuderen. Samen met een techniek-collega, coach en geef je les aan kleine groepen studenten gedurende het praktijkonderwijs. Daarbij focus je op de professionele vaardigheden van de studenten, leer je ze projectmatig werken, agile werken, onderzoeken, samenwerken, demonstreren en reflecteren. We vinden het belangrijk dat je affiniteit hebt met informatica en de praktijk waar wij onze studenten voor opleiden. De combinatie van agile werken, professionele vaardigheden en programmeerkennis geeft de studenten een schitterende aanloop naar het bedrijfsleven. Nadat je bent aangenomen, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kan worden ingezet. Waarbij we je graag ondersteunen (indien nodig) op het gebied van didactiek en pedagogiek. Daarnaast ondersteunen we ook dat jij jezelf ontwikkelt op het gebied van informatica en ook hier bieden we je mogelijkheden om dit te doen. Wij en de studenten zullen je blijven uitdagen en zo kun je je vakkennis en didactische vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat bieden we jou?

 • Contract voor een jaar met zicht op vast dienstverband.
 • Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal € 3881,09 en maximaal € 5332,48 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie.

 

Het team en de werkplek

De opleiding maakt deel uit van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit vijf opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven. Je werkplek is gelegen midden in het hartje van Rotterdam aan de Wijnhaven, waar jij komt te werken bij de opleiding Informatica. Er heerst een gezellige en informele sfeer binnen de opleiding met ongeveer 900 studenten per jaar en een kleine 50 directe collega’s. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

Wij zoeken een enthousiaste collega met affiniteit met informatica. Zo kan het zijn dat je nu werkt bij een detacheerder in de IT en je in plaats van een commerciële functie een baan zoekt waarbij je jezelf, anderen en de stad verder ontwikkelt.

Daarnaast voldoe je aan onderstaande kwalificaties:

 • Je hebt ten minste een relevante afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met programmeren in Python (of wil dit graag leren).
 • Je hebt didactische en coachende vaardigheden.
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, mocht je geen onderwijservaring hebben dan zullen we je didactisch en pedagogisch bijscholen maar ook op de inhoud zijn er allerlei mogelijkheden.
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar om bij ons te komen werken (we willen je vragen om je beschikbaarheid te benoemen in je motivatiebrief).

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie aan de Wijnhaven 99. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Beurs en Blaak en ligt midden in het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen