De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Zadkine en Albeda dat is gestart is om alle Associate degree (Ad) opleidingen onder één dak en volgens één strategische visie aan te bieden. De kernwaarden van de Rotterdam Academy zijn: Vakmanschap, Verbondenheid en Vernieuwing. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse praktijk.

Vakmanschap van de docent

Een docent van de Rotterdam Academy is zich zeer bewust van de kenmerken van zijn doelgroep en schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische vormen. Het is een inspirerend persoon die zich door zijn positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent

Een docent van de Rotterdam Academy is een betrokken persoon, altijd bereikbaar voor studenten en open voor samenwerking met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de Rotterdam Academy en zoekt en onderhoudt relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent

Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de Rotterdam Academy immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in lesmethoden, ICT-gebruik of praktijkonderwijs en komt ook tot tastbare resultaten.

Door de groei van de Rotterdam Academy is er een vacature ontstaan voor Docent Professionele Identiteit voor 0,8-1,0 fte.

Functie

Als docent professionele identiteit speel je een rol in de ontwikkeling van voltijd- en deeltijdstudenten. Vaardigheden die nodig zijn op communicatief gebied zijn in de opleiding gekoppeld aan project onderwijs. Je geeft workshops en bereid deze voor. Je wordt ingezet om samen met collega’s studenten te begeleiden bij relevante projecten die door het bedrijfsleven zijn aangedragen. Je bent coach van studenten en ondersteunt hen in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast functioneer je in een team waarbij je een drager bent van de leerlijn professionele identiteit.

• Je kunt je vinden in de kernwaarden van de Rotterdam Academy.
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en bent in het bezit van een masterdiploma.
  • Je beschikt over een relevante opleiding op het gebied van coaching of communicatie.
  • Je hebt ervaring met activerende en interactieve didactische werkvormen.
  • Je werkt één avond in de week.
  • Je vindt het belangrijk om de studenten te helpen bij hun ontwikkeling.
  • In je dagelijkse lespraktijk weet je op didactische wijze gebruik te maken van moderne media.
  • Tevens kun je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van curricula en programmaonderdelen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband. Bedragen zijn exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor aanvullende informatie over de vacature en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Sjaco Kaan op telefoonnummer 010-794 5646 of e-mail: i.c.kaan@hr.nl. Vakantieperiode is van 20 juli tot en met 25 augustus 2019.

Sluitingsdatum: 1 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.