Docent opleiding Industrieel Product Ontwerpen (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science en leidt op tot Bachelor of Engineering. De doelstelling van het instituut is het kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar wordt samengewerkt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Voor zowel het instituut als onze opleiding zijn Health Tech, Circulair Materials en Smart Products belangrijke actuele thema’s. Het instituut heeft een Community of Practice en is verbonden aan meerdere kenniscentra. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Van onze docenten verwachten wij dat zij het beroep waarvoor studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs.

Bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen leiden wij de ontwerpers van de toekomst op. Deze ontwerpers moeten vanuit hun creatief-technische achtergrond tot haalbare, duurzame oplossingen komen. Wij doen dit volgens een zelf ontwikkelde onderwijsvisie. Het curriculum van de opleiding is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student, waarbij deze zijn persoonlijke beroepsidentiteit ontwikkelt. Bij de vormgeving en uitvoering van het op feedback gerichte onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld, wat tot grote tevredenheid over de opleiding bij alle partijen leidt. Het docententeam doet veel onderzoek naar goed onderwijs dat de potentie van de studenten zoveel mogelijk stimuleert.

Door de groei van de opleiding zijn wij op zoek naar een docent Industrieel Product Ontwerpen die een toevoeging is aan ons docententeam.

Functie

Als docent binnen ons team ben je breed inzetbaar bij de uitvoering en ontwikkeling van het IPO onderwijs.

Profiel

• Je basis ligt in de productontwikkeling en productrealisatie of een aanverwant creatief-technische richting en beschikt over relevante wekervaring;
  • Je beschikt over een relevante afgeronde (master)opleiding;
  • Je bent een geboren communicator en netwerker die onze opleiding en onze studenten nog beter zichtbaar kan maken voor de maakindustrie in onze regio en daarbuiten.
  • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals;
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je probeert graag nieuwe les- en onderwijsvormen uit en durft daarin initiatief te nemen;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden en coachen van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • Je volgt actief belangrijke technologische en maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor het vakgebied van het Industrieel Product Ontwerpen;
  • Je beschikt over een innovatieve en flexibele instelling;
  • Je werkt graag samen met collega’s en hebt een resultaat- en studentgerichte houding.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar (D3 cao HBO) met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen minimaal €2.769,32 en €4.192,37 (schaal 10) bij een volledige werkweek, exclusief 8 % vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Stephan Blom, onderwijsmanager Industrieel Product Ontwerpen, telefoon 0621 225 609 of e-mail: s.blom@hr.nl.

Sluitingsdatum: 30 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.