Menu Zoeken English

Docent-onderzoeker project LARS (0,2 fte onderzoek, 0,2 fte onderwijs) voor 24 maanden

Kenniscentrum Zorginnovatie

Het lectoraat Transities in Zorg, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is op zoek naar een docent-onderzoeker voor 16 uur in de week. Ben jij een fysiotherapeut met een universitaire Master of Science? Heb je ervaring in of affiniteit met de eerstelijns zorg, EHealth en met cliënten met chronische aspecifieke lage rugpijn? Heb je belangstelling voor onderzoek en ontwikkeling van EHealth binnen het fysiotherapeutisch beroep? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wat gaan we doen?

Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is een dynamische organisatie, gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Binnen het kenniscentrum werken we samen met docenten, studenten, en vele partners uit de beroepspraktijk en de wetenschap. Het Kenniscentrum Zorginnovatie heeft bij de recente visitatie het predicaat ‘excellent’ gekregen.

Per 1 oktober 2021 start een ZonMW project dat gericht is op cliënten met chronisch aspecifieke lage rugpijn. Samen met fysiotherapeuten, cliënten én studenten gaan we een digitale keuzehulp LARS (=LAge Rug Support) ontwikkelen die cliënten met chronische aspecifieke lage rugpijn helpt om samen met de fysiotherapeut de beste behandeling te kiezen. Dit doen we in dit team van onderzoekers, met studenten en cliënten, én met een andere docent-onderzoeker vanuit de Hogeschool Utrecht, lectoraat co-design. Voor dit project zoeken wij een gemotiveerde docent-onderzoeker.

Onderzoek Lage Rugpijn Support (LARS)

Chronische lage rugpijn is wereldwijd een groot sociaal-maatschappelijk probleem waarbij diverse behandelvormen met wisselend succes worden ingezet. Doel van deze studie is om samen met cliënten met chronische lage rugpijn, fysiotherapeuten, ICT-deskundigen en studenten de digitale keuzehulp LARS (LAge Rugpijn Support) te ontwikkelen. Samen met gebruikers (fysiotherapeuten én cliënten) worden de visies en voorkeuren over de factoren die het behandelsucces beïnvloeden bepaald. Zo stellen we vast hoe LARS eruit moet zien om de tool bruikbaar en toepasbaar te maken in de praktijk.

LARS helpt bij het kiezen van de meest passende fysiotherapeutische behandeling door de voordelen en nadelen van elke behandeling op een rij te zetten. Zo kan een cliënt zich goed voorbereiden op het gesprek bij de fysiotherapeut. In samenspraak wordt dan een behandeling gekozen. Vervolgens doen we een bescheiden haalbaarheidsonderzoek met het prototype van LARS in de praktijk.

Wij zoeken een docent-onderzoeker

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar een master-opgeleide fysiotherapeut die affiniteit heeft met thema’s als chronische pijn, prognose, diversiteit van behandelvormen en aspecifieke lage rugpijn. Je hebt interesse voor ontwikkeling van EHealth applicaties en je vindt het een uitdaging om dit samen te doen met cliënten, collega-fysiotherapeuten en studenten. Je bent in staat om het project uit te voeren conform de afgesproken opzet, met inbegrip van het opzetten en uitvoeren van dataverzameling, analyses en verslaglegging. Je vindt het leuk om samen te werken met studenten, collega-docenten, onderzoekers, fysiotherapeuten en cliënten. Ook wil je bijdragen aan interne en externe communicatie rond het project.

Als onderzoeker heb je de volgende taken:

 • Opzetten en uitvoeren van het participatieve ontwikkel- en onderzoeksproject LARS (samen met onderzoeksteam);
 • (Bijdragen aan) schriftelijke rapportages / publicaties;
 • Verzorgen van een presentaties over onderzoeksresultaten.

Als docent word je vooral ingezet bij het begeleiden van studentenprojecten rondom LARS. Een uitbreiding van de aanstelling in het onderwijs is bespreekbaar.

Wat wij vragen?

 • Fysiotherapeut, met kennis en ervaring binnen de 1e lijn zorg;
 • Een (recente) masteropleiding in de gezondheids- of fysiotherapiewetenschap, of bewegingswetenschappen;
 • Affiniteit met (chronische) pijn, aspecifieke lage rugpijn, prognose en therapievormen;
 • Teamspeler, gericht op samenwerking ook met externe partners;
 • Zorgvuldig in vastlegging, uitvoering en bewaking van afspraken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Flexibele en creatieve instelling, is in staat aan meerdere opdrachten naast elkaar te werken;
 • Leergierige en open houding;
 • Enthousiasme en daadkracht.

Wat bieden we jou?

  Contract voor bepaalde tijd (D4) voor 0,4 fte voor één jaar met de mogelijkheid van verlenging van nog één jaar
  Afhankelijk van ervaring tussen minimaal € 3.658,64 en maximaal €5.026,85 bruto per maand (schaal 11)
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via AB

 • We stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé
 • Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering
 • De aanstelling bij het onderwijs bij de Bacheloropleiding Fysiotherapie is na overleg eventueel uit te breiden
 • Start op 1 oktober 2021

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 25 augustus 2021.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Vragen? Nadere inlichtingen over de inhoud van deze functie kunnen worden ingewonnen bij Karin Verkerk, projectleider project LARS, e-mail: k.verkerk@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen