Docent-Onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

Voor onze opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) zijn we op zoek naar een nieuwe (kern)docent en praktijkgericht onderzoeker. Wil jij onderdeel worden van een topopleiding, verzorgd door een innoverend en studentgericht team, die de nieuwe generatie productontwerpers opleidt? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als docent ben je breed inzetbaar bij de uitvoering, ontwikkeling en toetsing van het IPO-onderwijs waarbij de toepassing van kennis en vaardigheden van het ontwerpen, de engineering en het realiseren van fysieke producten centraal staan. Bij IPO volgen we studenten op de voet in alle facetten van hun ontwikkeling en geven daarop voortdurend feedback. Dat is een belangrijke reden waarom zo’n 80% van de studenten doorstroomt naar de hoofdfase en deze succesvol afrondt. Van jou als docent verwachten we deze betrokkenheid: je hebt oog voor ieders potentieel en zoekt steeds de onderwijs- en coaching-aanpak die het beste past.

Toetsing vindt plaats op basis van opdrachten (cases) en realistische projecten waarin studenten een portfolio met beroepsproducten en hun proces bijhouden. Studenten hebben veel vrijheid en kunnen gaandeweg steeds meer hun eigen draai aan de opdrachten geven. Deze onderwijsaanpak is de afgelopen jaren zeer succesvol en motiverend gebleken. Als docent zet je meerdere aspecten van je opleiding en werkervaring als productontwerper in bij het ontwikkelen, doceren en organiseren van praktijkcases en projecten en de bijbehorende onderwijsvormen, zowel klassikaal, in kleine groepen als (soms) online. Bij IPO ben je dus beslist niet de ‘klassieke’ docent die de studenten klassikaal voorbereidt op het tentamen! Steeds meer onderwijsmateriaal maken we online beschikbaar, om studenten de gelegenheid te geven in eigen tijd en tempo te kunnen studeren. Het is een pré als je hiermee ervaring hebt.

We zijn op zoek naar een breed inzetbare docent die het leuk vindt om zich te  verdiepen in - en al ervaring heeft met - het onderzoeken en realiseren van producten voor de circulaire maakindustrie. Vanuit de docentrol geef je één of twee dagen in de week vorm aan praktijkgericht onderzoek bij ons lectoraat ‘Circulaire Maakindustrie’ in samenwerking met de lector, collega-onderzoekers, onze studenten en het werkveld. Ervaring met soortgelijk onderzoek is een pré.

Wat bieden we jou?

• Contract met zicht op vast dienstverband (D4).
  • Een salaris afhankelijk van ervaring, expertise en opleiding tussen de €3.881,09 - €5.332,48 bruto per maand (schaal 11).
  • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Een goede werk/privé balans: circa 45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapsverlof 75%, flexibele werktijden.
  • Didactische opleiding en onderzoeksmogelijkheden.
  • Ruime mogelijkheden jezelf te blijven ontwikkelen.
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het team en de werkplek

De opleiding heeft ongeveer 430 studenten, verdeeld over de 4 leerjaren binnen de bachelor. De klassen bestaan uit ongeveer 25 studenten. Het team bestaat uit 32 collega’s, vrijwel alle met een ontwerpersachtergrond. Beslissingen over het curriculum nemen we gezamenlijk als team. Daarnaast is er binnen de leerlijnen veel onderling overleg. Het onderzoek vindt vaak plaats in een Hogeschool brede context. Lectoren en onderzoekers werken opleiding overstijgend samen in het onderwijs.

Meer informatie: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/bachelor/industrieel-product-ontwerpen/voltijd/

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt enkele jaren praktijkervaring als ontwerper van gebruiksproducten;
  • Je hebt een relevante afgeronde masteropleiding;
  • Je hebt praktijkgerichte onderzoekservaring en een actief netwerk in de circulaire economie;
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs: geduldig & empathisch met oog voor individuele ontwikkeling van studenten;
  • Je bent een teamspeler die de organisatorische kant van het onderwijs niet schuwt.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Neem vanaf Rotterdam Centraal Station metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge. Op station Beurs stap je over op de A, B of C lijn richting Schiedam Centrum. Stap uit bij halte Coolhaven, neem de linker uitgang, sla linksaf bij het verlaten van het metrostation en loop 300 meter rechtdoor.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Vragen? Stephan Blom is de opleidingsmanager voor de functie en bereikbaar op 0621225609 of via s.blom@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

We willen in de periode van 11-12 juli 2022 de eerste gesprekken plannen. De tweede gespreksronde is na de zomervakantie in de eerste week van september. Geïnteresseerd, maar komen deze data niet uit, geef dit dan direct aan in je motivatiebrief.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!