Menu Zoeken English

Docent Ondernemen / Businesscoach (0,8-1,0 fte)

Rotterdam Academy

Ben jij die inspirerende docent die sterke affiniteit heeft met de dynamische wereld van ondernemen? Dan zijn onze studenten op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als docent van de opleiding Ondernemen kom je te werken in een multiculturele leer- en werkomgeving waarin je met jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van ondernemen er zorg voor draagt dat onze studenten aan het einde van hun opleiding zijn klaargestoomd om hun eigen bedrijf te starten.

Je verzorgt onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van ondernemerschap in al zijn facetten. Hierbij gebruik je passende methoden om studenten te leren buiten de bestaande kaders te denken en kansen en nieuwe ontwikkelingen te zien. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Ook coach je studenten bij hun studieloopbaan, begeleid je hen bij de afstudeeropdracht en help je studenten in het ontwikkelen van hun persoonlijke- en professionele vaardigheden. Je wordt als vakexpert ook ingezet op lessen vanuit je specifieke vakgebied, zoals Finance, Recht, Marketing of Sales. Tenslotte lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met affiniteit en/of ervaring met ondernemerschap die beschikt over een relevante afgeronde masteropleiding. Je weet jouw kennis over ondernemerschap te vertalen naar goed onderwijs en hebt hiervoor aandacht voor het leerproces van de student. Dat betekent dat je theorie bijbrengt, studenten helpt hun ondernemende houding te verbeteren, en hen praktische vaardigheden aanleert die direct inzetbaar zijn als ondernemer.

Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang, maar daar kunnen we je ook verder in ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied. Je onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up-to-date te houden en dit in te brengen in het onderwijs. Verder ben je in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Tenslotte beschik je over verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré. 

Het team en de opleiding

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College, dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 13 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 (mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

Ondernemerschap is hot. De vrijheid om zelf te bepalen en te doen wat je wilt in het leven. Bij Rotterdam Academy melden zich steeds meer studenten voor de Ad-opleiding Ondernemen. Een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding die ze helpt bij het starten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Of bij het verdiepen van hun kennis. Daar hebben we de beste docenten voor nodig.

Er is veel voor te zeggen om ons team te komen versterken;  er gebeurt van alles op het gebied van ondernemen en daar moet je direct op kunnen inhaken. Alert reageren op veranderingen in de markt met een curriculum dat deze bewegingen bijbeent. Geen geringe uitdaging! Als docent kun jij de schakel zijn om ons onderwijs wendbaarder en beter te maken. Natuurlijk, je reikt je studenten de juiste tools aan om ondernemer te worden. Je geeft ze net dat zetje om zichzelf te kunnen verbazen. We vragen wel dat je zelf ook pioniert om op voorsprong te blijven. Gelukkig is het bij ons een team effort; we proberen collectief onze studenten naar ‘the next level’ te tillen.

Het verbinden van kennis en beroepspraktijk is onze kracht. Daarin willen we landelijk echt ‘leading’ zijn. Je krijgt als docent de kans om je kennis te delen met studenten, collega’s en bedrijven. De samenwerking met het Rotterdamse ondernemersleven verloopt soepel en daar zijn al mooie voorbeelden van. 

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een tijdelijk contract aan met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao-hbo). Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand (schaal 11) bij een voltijds dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Wij bieden een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week. Een dienstverband kleiner dan 32 uur is op dit moment niet bespreekbaar.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs, dan hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn, qua grootte, de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter.

Informatie?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Lara Stanisic, opleidingscoördinator via email: l.lara.stanisic@hr.nl.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Voor deze vacature hanteren wij geen sluitingsdatum. Bij voldoende reacties sluiten we de vacature zodat we niet onnodig sollicitanten teleur hoeven te stellen. Indien je in de schoolvakantie reageert, kan het iets langer duren voor je een reactie krijgt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen