Docent Mechatronica (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Werktuigbouwkunde maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science en leidt op tot Bachelor of Engineering. De vormgeving, inrichting en uitvoering van deze opleiding is in handen van een team van docenten en instructeurs.

De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science is kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar samengewerkt wordt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Het curriculum van de opleiding Werktuigbouwkunde is opgebouwd vanuit dit uitgangspunt en is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Binnen de opleiding is een vacature ontstaan voor een kerndocent op WO-niveau. Een assessment is een onderdeel van de sollicitatieprocedure (in de vorm van een proefles en meedraaien in de projecten).

Functie

Je verzorgt onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van de Mechatronica, m.n. elektrische aandrijftechniek, elektronica, simulatie van mechatronische systemen, regeltechniek en besturingstechniek (PLC ’s). Er wordt dus een bijdrage gevraagd op het grensgebied van Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde, waarbij de andere collega’s een meer Werktuigbouwkundige achtergrond hebben. In het 4e leerjaar wordt een minor Mechatronica aangeboden, waarin je actief zult participeren. Aan deze minor, die wordt georganiseerd door de opleiding Werktuigbouwkunde nemen ook Elektrotechniek studenten deel. Na de minor volgt de afstudeerperiode waarin je ingezet wordt als afstudeerbegeleider. Naast het verzorgen van colleges, het bieden van begeleiding in projecten en het coachen van studenten, zul je ingezet worden bij het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en het doen van praktijkgericht.

• Je beschikt over een afgeronde masteropleiding in de Elektrotechniek.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de mechatronica (elektrische aandrijftechniek en microcontroller en/of PLC besturingen).
  • Je hebt geen moeite om als elektrotechnicus te opereren in een omgeving met vooral werktuigbouwkundigen.
  • Je hebt de drive om studenten op te leiden voor de beroepspraktijk van werktuigbouwkunde.
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je volgt met interesse belangrijke technologische ontwikkelingen in het werkveld van de mechatronica.
  • Je hebt ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek.
  • Je beschikt over een innovatieve en flexibele instelling.
  • Je bent op samenwerking gericht vanuit een resultaat- en klantgerichte houding.
  • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal up-to-date te houden, of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen, met inzet van digitale leermiddelen.
  • Je bent bereid coördinerende taken op je te nemen, zowel intern als extern (o.a. afstemming met bedrijven).
  • Je beschikt over relevante werkervaring op het gebied van mechatronica.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk contract voor de duur van 2 jaar met uitzicht op vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor nadere inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Robbert Hoogendijk, onderwijsmanager Werktuigbouwkunde, telefoon 010-794 6664.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie