Menu Zoeken English

Docent Mechanical Engineering (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

De komende jaren staat de auto-industrie voor een enorme transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Deze opgave en de toepassingen van nieuwe technologie in auto’s, biedt onze studenten enorme kansen en uitdagingen. Om onze studenten hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, geven we projectmatig les waarbij we de praktijk zo dicht mogelijk benaderen. Lijkt het jouw leuk, om met je werktuigbouwkunde kennis en ervaring, hier een rol in te spelen? Wordt dan docent bij onze opleiding Automotive!

Wat ga je doen?

Als docent verzorg jij onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van werktuigbouwkunde. Denk aan wiskunde, mechanica, ontwerpmethodologie, sterkteleer, materiaalkeuze en eindige elementen methode.  Met deze kennis ga je samen met de studenten aan de slag met situaties uit de beroepspraktijk, en met de thema’s die centraal staan binnen de opleiding. Bijvoorbeeld met TNO, waar ze zich momenteel bezighouden met onderzoeken omtrent emissies óf VDL, die als koploper in het werkveld fungeert met hun aanbod rondom elektrische stadsbussen. Je neemt studenten op een enthousiaste manier mee in de wereld van het analyseren, ontwerpen, doorrekenen en het maken van systemen die bijdragen aan een effectieve productie en inzet van voertuigen. Je werk ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract (D4 cao hbo).
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Mogelijkheden tot het doen van onderzoek.
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,56 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent.
 • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie.

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

 

Het team en de opleiding

Onze docenten leiden Automotive studenten op tot échte allrounders, die niet terugschrikken van een onbekend vraagstuk over mobiliteit of voertuigsystemen. We betrekken onderzoeksbureaus, gemeenten, havenbedrijven en autofabrikanten bij het onderwijs en dagen studenten uit altijd na te denken over het grotere geheel. Daardoor zijn ze in staat om in een stad als Rotterdam, met een grote verkeersdichtheid, slimme oplossingen te bedenken tegen filevorming en C02 uitstoot. Studenten leren we de kneepjes van het vak aan de hand van onderzoek en experiment. We sturen bij wanneer nodig en leggen steeds weer de verbinding tussen theorie en praktijk. Uiteindelijk vinden deze creatieve technici hun droombaan bij grote spelers als VDL ETS of zetten ze succesvolle ondernemingen op zoals Juuve. Zo werken we samen aan slimme, efficiënte, goedkope en schone mobiliteit.

Dit doen we met een team van promovendi tot starters, doorgewinterde automonteurs tot studieloopbaancoaches; we zijn net zo divers als het curriculum dat we aanbieden. Als team zijn we leergierig, open-minded en we gaan regelmatig het veld in om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen in Automotive Nederland. Samen met onze studenten onderzoeken we met een open houding, hoe we de mobiliteitssector toekomstbestendig kunnen maken. We zijn kritisch op de kwaliteit van ons onderwijs, krijgen energie van nieuwe uitdagingen en verwachten dit ook van onze nieuwe collega. In alle openheid bedenken we samen manieren waarop onze studenten uitgedaagd en geprikkeld kunnen worden. We zijn er trots op dat ze in het werkveld bekend staan om studenten die complexiteit van mobiliteitsvraagstukken kunnen zien. Wanneer ze goed terecht komen in het werkveld, zijn wij pas écht tevreden. Kom jij ons team versterken? Wij helpen je graag op weg.

Ben jij wie we zoeken?

 • Enkele jaren ervaring binnen de engineering of automotive (pre);
 • Minimaal hbo-opgeleid op het gebied van werktuigbouwkunde of aerospace engineering of automotive;
 • Je deelt je ervaring over constructieberekeningen en materialen kennis graag met studenten en collega’s;
 • Je wilt zelf ook blijven leren;
 • Je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk;
 • Je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een team zelfstandig aan de slag te gaan.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of jij bij de baan? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!?

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op 0611330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen