Rotterdam Mainport Institue (RMI) is onderdeel van de samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam (HR) en STC-Group. RMI verzorgt de bachelor opleidingen Logistics Engineering, Maritiem Techniek, Maritiem Officier en Chemische Technologie. De opleiding Maritieme Techniek is gesitueerd aan de Rotterdamse haven (locatie Lloydstraat 300) en heeft een hechte band met het maritieme beroepenveld. Docenten nemen het beroep waartoe studenten worden opgeleid als uitgangspunt bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. De docent geeft hieraan richting, leiding en sturing.

De opleiding Maritieme Techniek is een kleine opleiding die door studenten hoog wordt gewaardeerd. De opleiding wordt gedragen door een hecht docententeam. Het team van de opleiding is trots en actief met onderwijsvernieuwing en het optimaliseren van praktijkonderwijs. Neem voor sprekende voorbeelden vooral een kijkje op ons Instagram account: Maritieme Techniek Rotterdam (@maritiemetechniekhr) • Instagram-foto's en -video's

Ter versterking van de HBO opleiding Maritieme Techniek zijn wij op zoek naar een enthousiaste en kundige docent Maritieme Techniek (0,8-1,0 fte).

Functie

Als docent Maritieme Techniek verzorg je het gehele onderwijsleerproces waaronder het bepalen van de indeling en fasering van de lesstof en de te gebruiken leermiddelen en materialen.

Je ontwikkelt opdrachten, cases en practica. Daarnaast begeleid je (groepen van) studenten bij projecten en afstuderen. Je beoordeelt werkstukken, stageverslagen en afstudeerscripties. Je stelt (praktijk) toetsen, tentamens en examens vast, neemt deze af en beoordeelt ze. Tot slot draag je bij aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van (delen van) het onderwijs en onderwijsprogramma.

Wij verwachten een enthousiaste kandidaat met:

• een relevante afgeronde opleiding op HBO niveau met een aantal jaar werkervaring in het Maritieme beroepenveld. Minimaal HBO Maritieme Techniek en Werktuigbouwkunde zijn een pré.
  • onderwijsbevoegdheid of je bent bereid deze te halen;
  • kennis van Word, Excel en scheepsbouwkundige tekenprogramma’s zijn een pré;
  • affiniteit met het werken met jong volwassenen;
  • de mogelijkheid studenten en collega’s te binden en te boeien;
  • bereidheid om de opleiding in samenwerking met anderen verder vorm te geven en uit te bouwen.
  • Affiniteit met water/boten/watersport

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst aan voor de duur van een jaar (D4 cao HBO) met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.845,48 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband. Het salaris is exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Het instituut en de opleiding zijn gevestigd op de bovenste verdiepingen van het STC-gebouw aan de Loydstraat in Rotterdam. Een prachtige locatie met uitzicht op de Maas en Rotterdam. Een werkplek waar je letterlijk de praktijk voorbij ziet varen.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Hier zijn we te vinden