Menu Zoeken English

Docent Managing Innovation & Change (1,0 fte)

HR Business School

De arbeidsmarkt wacht met smart op nieuwe talentvolle professionals die organisaties het maximale uit informatietechnologie laten halen. Professionals die nieuwe kansen zien, verzilveren en het bestaande kunnen optimaliseren. Wil jij hier graag een rol in spelen en de nieuwe generatie business IT’ers opleiden? Ben jij iemand die markt, businessmodellen en ontwikkelingen in de IT kan verbinden? Ben jij iemand die innovatie- en verbeterprocessen situationeel kan inrichten en wil je die kennis en ervaring aan de nieuwe generatie overdragen? Dan is onderstaande baan zeker iets voor jou.

Wat ga je doen?

Vertrekkend vanuit het beroep waartoe studenten worden opgeleid verwachten wij van jou als docent dat je onze studenten begeleidt in het ontwikkelen tot volwaardige professionals. Jij gaat onderwijs verzorgen met betrekking tot de innovatie en verandermanagement gerelateerde vakken van de opleiding. Denk aan het coachen van studenten bij het inrichten van nieuwe en verbeteren van bestaande processen, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten met gebruik van nieuwe en bestaande IT, en het inrichten van nieuwe verdien- en bekostigingsmodellen om behoeften in de maatschappij vervullen. Welke innovatiestrategieën zijn er en hoe herken je waar welke aanpak succesvol kan zijn? Hoe zien bekende aanpakken als Lean Six Sigma, Innovation Funnel en Design Thinking eruit en hoe verhouden die zich tot de innovatiestrategieën en verandermanagement? Welke persoonlijke voorkeuren heb je als aankomend professional, welke vaardigheden kun je ontwikkelen en wat betekent dat voor de interventies die jij in organisaties kunt begeleiden? Allemaal vragen die terugkomen in onze lessen en die jij samen met je studenten behandelt en gezamenlijk probeert te beantwoorden. Daarnaast begeleid en beoordeel je studenten tijdens hun stage, afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Verder onderhoud je onderwijsprogramma’s en krijg je de ruimte om vakken door te ontwikkelen. Tot slot wordt een bijdrage van je verwacht in het uitvoeren van projecten, contractactiviteiten en onderzoek voor het werkveld. De IT-wereld verandert continu en we zoeken een collega die hierin meebeweegt en soms zelfs voorop gaat lopen. Een collega die zowel conceptueel kan denken alsook praktisch de handen uit de mouwen steekt, die snapt dat onderwijs verzorgen een teamsport is en energie krijgt van het met studenten en collega’s samenwerken aan een up-to-date, mooi en relevant onderwijsprogramma. En vooral een zelfbewuste didacticus die er plezier in heeft anderen te laten groeien en schitteren.

Wat bieden we jou?

  Een jaarcontract (D4 cao hbo)
  Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Mogelijkheden tot het doen van onderzoek
  Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal €5026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent

  • Een maatschappelijk relevante functie

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Je wordt onderdeel van een team van ongeveer 25 professionals dat gezamenlijk ruim 650 studenten opleidt. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om zo goed mogelijk onderwijs vorm te geven. De opleiding is de afgelopen jaren flink gegroeid en de verwachting is ook dat dit de komende jaren doorzet. Er is dus genoeg ruimte voor ontwikkeling en innovatie! Je staat er niet alleen voor want je geeft het onderwijs altijd met collega’s en je kan met vragen ook altijd terecht bij je manager.

Ben jij wie we zoeken?

  • Je hebt een minimaal een hbo-opleiding in een voor deze functie relevante richting;
  • Je hebt ervaring met (laten) veranderen binnen zowel grote als kleine organisaties, als ook organisatienetwerken;
  • Je hebt kennis van en ervaring met innovatie, liefst volgens diverse aanvliegroutes;
  • Je hebt kennis van -dan wel minimaal aantoonbare affiniteit met- IT, beheer en development van IT en state-of-the-art ontwikkelingen op het gebied van IT;
  • Je hebt didactische vaardigheden en je hebt de ambitie om deze verder te ontwikkelen (NB: je hoeft niet eerder in het onderwijs werkzaam te zijn geweest);
  • Je wil graag bijblijven, zowel op jouw vakgebied(en) als op aanpalende vakgebieden. Je kunt dan ook aantonen dat jij je de afgelopen jaren hebt ontwikkeld.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 91 3063 ND Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Boudewijn de Graaf via b.de.graaf@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen