Menu Zoeken English

Docent Logistiek Management gezocht! (0,8-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Wil jij helpen bij het opleiden van de nieuwe generatie logistiek managers? Neem jij logistieke kennis en ervaring vanuit de praktijk mee? En sta je open voor een ander soort functie ? Een plek waar de theorie en praktijk elkaar tegenkomen en je direct met mensen werkt? Dan is onderstaande vacature als docent bij ons zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

We zoeken een docent die zich thuis voelt in alle facetten van het logistieke proces. Denk o.a. aan vakken als Basislogistiek, Fysieke distributie, Forecasting en Management & Organisatie. Je gaat op interactieve wijze aan de slag met het verzorgen van ons onderwijs. Naast klassikaal les geef je projectmatig onderwijs en ondersteun je bij stage- en afstudeeropdrachten. Je verbindt in je lessen de praktijk en theorie en zo maak je het vakgebied levendig en je lessen nog relevanter! Je neemt als docent de connecties die je hebt met het beroepenveld mee en deze blijf je ontwikkelen en uitbreiden. Zo haal je als het ware de praktijk je les in.

De functie is afwisselend met ruimte voor ontwikkeling van zowel je studenten als je eigen carrière. Je wordt uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. Waarbij we gezamenlijk kijken wat het beste aansluit bij jouw ervaring en ambities en hetgeen wij in ons team nodig hebben. We zoeken uitdrukkelijk collega’s die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen en vernieuwingen in ons vakgebied en die naast inhoudelijke kennis ook over een brede blik, samenwerkingsvaardigheden en eigenaarschap beschikken. Meer coachend in projecten, meer dienend in contacten, meer inspirerend en ontdekkend in de rol van docent. Niet eenzijdig je kennis overdragen, maar samen de breedte opzoeken. Studenten zijn je toekomstige collega’s in het vakgebied. Affiniteit met het ontwikkelen van jonge mensen is dan ook noodzakelijk, didactische kennis en vaardigheden een pré, maar daarin word je opgeleid en ondersteund. Indien jij onze nieuwe collega wordt, bespreek je de prioriteiten met de opleidingsmanager en de coördinatoren.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal € 3018,49 en maximaal € 4569,57 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent
 • Zelfstandige en maatschappelijk relevante functie

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

 

Het team

Je komt te werken binnen de opleiding Logistics Management. Hier ligt de nadruk niet zozeer op de technische aspecten van logistiek als wel op economie, management, organisatie en communicatie.  Een mooie brede opleiding waarbij inkoop, productie, warehousing, transport en reverse logistics een grote rol spelen. Binnen de opleiding komen diverse vakgebieden én karakters samen, dat is precies wat hier werken zo fascinerend en uitdagend maakt. De wereld van logistiek staat nooit stil maar de technologische ontwikkelingen en de uitdagingen met betrekking tot duurzaamheid en klimaat zorgen voor enorme veranderingen binnen de logistiek. Daar moet je hart als toekomstig docent sneller van gaan kloppen. Want je weet dat er maar weinig vakgebieden zijn waarin zoveel gebeurt. Binnen de opleiding wordt er lesgegeven aan ruim 300 studenten door ongeveer 40 collega’s met verschillende achtergronden die altijd bereid zijn om je te helpen of waar je mee kan sparren. Als Hogeschool Rotterdam staan we midden in de Rotterdamse samenleving en willen we daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten hecht Hogeschool Rotterdam waarde aan een divers personeelsbestand. De hogeschool streeft een inclusieve werk- en leeromgeving na waarin gelijke kansen centraal staan.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze nieuwe collega vragen wij het volgende van je:

 • je hebt enkele jaren relevante werkervaring;
 • je bent in het bezit van minimaal een hbo-diploma in een relevante richting. Het is een pluspunt als je een alumnus van de opleiding bent;
 • Je deelt je ervaring graag met studenten en collega’s;
 • je wilt zelf ook blijven leren;
 • je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk;
 • je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een team zelfstandig aan de slag te gaan.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of jij bij de baan? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier kun je ons vinden
Foto van locatie Locatie

Lloydstraat 35

Lloydstraat 35 3024 EA

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen!

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen