Menu Zoeken English

Docent Logistiek en IT gezocht! (0,8-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Krijg jij energie van het werken met jongeren en help je ze graag bij de transitie van student naar de nieuwe generatie logistiek managers? Wil je werken op een plek waar de theorie en praktijk elkaar tegenkomen en je direct met mensen werkt? Een plek waar je samen leert, durft vragen te stellen en als team samen ontwikkelt? Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Jij als (beginnend) docent voelt je thuis in alle facetten van het logistieke proces en specifiek heb je kennis van en interesse in IT-toepassingen in de logistiek. Als docent ga je o.a. lesgeven binnen de minor Innovative Logistics & IT. Je gaat op interactieve wijze aan de slag met het verzorgen van lessen die betrekking hebben op innovatie en informatietechnologie binnen het logistieke proces.  Naast klassikaal les geef je projectmatig onderwijs en ondersteun je bij stage- en afstudeeropdrachten. Je verbindt in je lessen de praktijk en theorie en zo maak je het vakgebied levendig en je lessen nog relevanter! Je neemt als docent de connecties die je hebt met het beroepenveld mee en deze blijf je ontwikkelen en uitbreiden. Zo haal je als het ware de praktijk je les in. Het zou daarbij mooi zijn als je bekend bent met en een goed beeld hebt van verschillende ERP en of WMS systemen die in de praktijk worden toegepast.

De functie is afwisselend met ruimte voor ontwikkeling van zowel je studenten als je eigen carrière. Je wordt uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. Waarbij we gezamenlijk kijken wat het beste aansluit bij jouw ervaring en ambities en hetgeen wij in ons team nodig hebben. We zoeken uitdrukkelijk collega’s die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen en vernieuwingen in ons vakgebied en die naast inhoudelijke kennis ook over een brede blik, samenwerkingsvaardigheden en eigenaarschap beschikken. Meer coachend in projecten, meer dienend in contacten, meer inspirerend en ontdekkend in de rol van docent. Niet eenzijdig je kennis overdragen, maar samen de breedte opzoeken. Studenten zijn je toekomstige collega’s in het vakgebied. Affiniteit met het ontwikkelen van jonge mensen is dan ook noodzakelijk, didactische kennis en vaardigheden een pré, maar daarin word je opgeleid en ondersteund. Indien jij onze nieuwe collega wordt, bespreek je de prioriteiten met de opleidingsmanager en de coördinatoren.

Wat bieden we jou?

  Een jaarcontract (D4 cao hbo)
  Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring van minimaal €2.845,48 en maximaal €4.307,66  (schaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent
  Zelfstandige, maatschappelijk relevante functie

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

 

Het team

Je komt te werken binnen de opleiding Logistics Management. Hier ligt de nadruk niet zozeer op de technische aspecten van logistiek als wel op economie, management, organisatie en communicatie.  Een mooie brede opleiding waarbij inkoop, productie, warehousing, transport en reverse logistics een grote rol spelen. Binnen de opleiding komen diverse vakgebieden én karakters samen, dat is precies wat hier werken zo fascinerend en uitdagend maakt. De wereld van logistiek staat nooit stil maar de technologische ontwikkelingen en de uitdagingen met betrekking tot duurzaamheid en klimaat zorgen voor enorme veranderingen binnen de logistiek. Daar moet je hart als toekomstig docent sneller van gaan kloppen. Want je weet dat er maar weinig vakgebieden zijn waarin zoveel gebeurt. Binnen de opleiding wordt er lesgegeven aan ruim 300 studenten door ongeveer 40 collega’s met verschillende achtergronden die altijd bereid zijn om je te helpen of waar je mee kan sparren. Als Hogeschool Rotterdam staan we midden in de Rotterdamse samenleving en willen we daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten hecht Hogeschool Rotterdam waarde aan een divers personeelsbestand. De hogeschool streeft een inclusieve werk- en leeromgeving na waarin gelijke kansen centraal staan.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze nieuwe collega vragen wij het volgende van je:

  • je hebt relevante logistieke werkervaring waarbij het een pré is indien je bekend bent met en een goed beeld hebt van verschillende ERP en of WMS systemen;
  • je bent in het bezit van minimaal een hbo-diploma in een relevante richting (bijvoorbeeld bedrijfseconomisch of informatietechnologie);
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (de minor wordt in het Engels aangeboden);
  • je deelt je ervaring graag met studenten en collega’s;
  • je wilt zelf ook blijven leren;
  • je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk;
  • je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een team zelfstandig aan de slag te gaan.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of jij bij de baan? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Sollicitatieprocedure

De vacature sluit op 24 oktober en vanaf 25 oktober zal er teruggekoppeld worden of je wel of niet uitgenodigd wordt om kennis te maken met de opleidingsmanager en een jaarcoördinator. We willen kandidaten vragen om rekening te houden met de middagen van 28 en 29 oktober om digitaal een eerste gesprek te voeren. Afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken zal er de week erop een tweede gesprek volgen, op locatie met docenten in combinatie met het geven van een proefles ( onderwerp in overleg te bepalen).

Locatie

Hier kun je ons vinden
Foto van locatie Locatie

Lloydstraat 35

Lloydstraat 35 3024 EA

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen