Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. De Rotterdam Academy is (RAc) is één van deze 13 instituten en biedt 15 vol- en deeltijd Associate degree (Ad) opleidingen aan. De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Zadkine en Albeda en is gestart om alle Ad-opleidingen onder één dak en volgens één strategische visie aan te bieden.  De RAc verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.

Het team en de opleiding

Wat heb je als docent aan de Ad-opleiding Logistiek Management van de Rotterdam Academy dat een ander niet heeft? Voldoening, respect, volop ruimte voor innovatie en een permanente kennisvoorsprong, om maar eens iets te noemen. In de logistiek spelen automatisering, robotisering en onderliggende processen een steeds grotere rol. Op dat vlak verandert alles zó snel, dat je als hogeschool echt bovenop de actualiteit moet zitten. Dat doen we door een sterke verbinding met de beroepspraktijk. Daarbij wachten we niet totdat bedrijven projecten uitzetten, maar fungeren we zelf ook als proeftuin om projecten voor en met bedrijven op te starten. Ons hele curriculum is erop geënt. Per periode staat één thema uit de logistiek centraal en alles in die periode wordt daaraan gekoppeld. Van warehousing tot marketing en sales. Verwacht van ons geen boekenwijsheid, maar integraal praktijkonderwijs van nu, waardoor de aansluiting met het werkveld maximaal is. Een werkveld dat ook meekijkt, meedenkt en mee pioniert om tot resultaten en nieuwe oplossingen te komen. Ben jij van nature net zo nieuwsgierig, dan maak je hier iedereen blij. Je studenten, die jouw persoonlijke aandacht, coaching en begeleiding zoeken. Je collega’s van diverse disciplines, die profiteren van nóg meer functionele samenwerking. Het werkveld, dat mede dankzij jou weer op een lichting ijzersterke praktijkmensen kan rekenen. En jijzelf, want de enorme dynamiek en waardering die je bij ons als docent dagelijks ervaart, is met niets te vergelijken. De continue wisselwerking tussen onderwijs en het werkveld levert telkens weer nieuwe inzichten en perspectieven op. Voor jou dus ook meteen een unieke kans om je verder te ontwikkelen en je externe netwerk uit te breiden. Bij ons krijg je daarvoor alle ruimte. Wil jij actief participeren in het logistieke succes van morgen? We kunnen niet wachten…

Wat ga je doen?

Als docent Logistiek verzorg je voor een belangrijk deel van jouw aanstelling diverse modules met betrekking tot warehousing, transport, productie, integrale logistiek, voorraadbeheer en fysieke distributie. De theorie en praktijklessen focussen zich dan ook op deze deelgebieden. Door het praktijkgerichte karakter van de opleiding is relevante praktijkervaring een pré. Je weet de praktijk naar binnen te halen en je netwerk in te zetten. Tevens ben je in staat om studenten te begeleiden bij projecten, afstuderen en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben je beschikbaar om toetsen te schrijven en denk je mee in het (door) ontwikkelen van de opleiding.

Profiel

Onze ideale kandidaat is een professional met een afgeronde masteropleiding. Je bent in het bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen. Je hebt werkervaring in de logistieke sector en bent op de hoogte van recente ontwikkelingen en inzichten binnen het vakgebied. Het is een pré als je ervaring hebt met lesgeven/ trainen.

Je werkwijze kenmerkt zich door een proactieve houding en je kunt goed samenwerken in teamverband. Verder ben je een kritisch persoon die constant de praktijkrelevantie van de theorie toetst en graag een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van Logistiek Management.

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

• verbindend, coachend en stimulerend vermogen
  • een studentgerichte, onderzoekende, open en betrokken houding
  • reflecterend vermogen en bereidheid om je continue te ontwikkelen
  • vaardigheid in het onderwijskundig toepassen van ICT of bereidheid je hierin te ontwikkelen
  • ervaring in het onderwijs is een pré

Wat bieden wij jou?

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen?

Voor aanvullende informatie over de vacature en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Jeroen Vrins, coördinator van de opleiding Ad Logistiek via email: j.vrins@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.