Docent Logistics Engineering gezocht! (0,8-1,0 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Ben jij een logistiek onderlegde docent met ervaring in het onderwijs? En lijkt het je leuk om les te komen geven binnen de Hogeschool Rotterdam? Dan is onderstaande vacature zeker de moeite waard om verder te lezen!

Wat ga je doen?

Van onze docenten verwachten we dat ze steeds het beroep waartoe studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. Als docent geef je hieraan richting, leiding en sturing. Competenties die vereist zijn vinden hun weerslag in projecten, hoor- en werkcolleges en andere onderwijsvormen. Onze opleiding richt zich o.a. op de haven- en achterlandverbindingen, service logistiek en operations management. Je takenpakket bestaat o.a. uit:

• De verzorging van  cursussen en projecten op het gebied van logistiek
  • Begeleiding van  studenten bij stage- en afstudeeropdrachten.
  • Begeleiding van studenten in hun studieloopbaan
  • Ontwikkeling van nieuw onderwijs
  • NOG-taken=niet onderwijs gerelateerde coördinatietaken die wel betrekking hebben op/ de basis leggen voor ons onderwijs.

Daarbij is het als hbo-docent belangrijk dat je connecties in en affiniteit met het beroepenveld hebt. Je haalt als het ware de praktijk je les in. Voor deze functie vinden we het wenselijk dat je lesgevende ervaring hebt. Het hebben van logistieke achtergrond is een must. Daarbij heb je kennis van (of de bereidheid om op korte termijn te leren over) de complexere functionaliteiten van Excel, Power-Bi en ERP/TMS systemen. Kennis en kunde op het gebied van visueel  programmeren - bijvoorbeeld met Visual Basic- en know-how m.b.t. de vertaling van logistieke processen naar simulatiemodellen in bestaande software programma’s is een absolute pre.

Wat bieden we jou?

• Een gezellig en professioneel kleinschalig team
  • Een onwijs leuke doelgroep
  • Een fantastisch uitzicht vanuit een van de mooiste gebouwen in Rotterdam
  • Een jaarcontract (met uitzicht op vast bij goed functioneren)
  • Een goede werk/privé balans
  • Salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent
  • Zelfstandige en maatschappelijk relevante functie

Het team

Je gaat werken binnen het Rotterdam Mainport Institute of applied sciences (RMI). Dit is een samenwerking tussen STC Group en Hogeschool Rotterdam. Het RMI biedt op de locatie Lloydstraat in Rotterdam de volgende vier hbo-bacheloropleidingen aan: Chemische Technologie/Procestechnologie, Maritieme Techniek, Maritiem Officier en Logistics Engineering.  Binnen de opleiding Logistics Engineering wordt er lesgegeven aan ruim 200 studenten door 16 collega’s met verschillende achtergronden vanuit de logistiek en het onderwijs. Ondanks je zelfstandige rol als docent heb je dus genoeg mensen om je heen. Waarbij je voor ondersteuning altijd terecht kan bij een collega of bij je manager Meryem.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze nieuwe collega vragen wij het volgende van je:

• je hebt relevante werkervaring als docent;
  • je hebt een master opleiding afgerond in een relevante richting;
  • je hebt een logistieke achtergrond;
  • je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een klein team zelfstandig aan de slag te gaan;
  • je bent een proactieve deelnemer in de onderwijs- en teamontwikkeling binnen de opleiding en het instituut;
  • je bent een aanjager als het gaat om onderwijsvernieuwing. Je hebt ideeën en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren en je draagt bij aan de invulling, uitvoering en evaluatie daarvan;
  • je bent gericht op samenwerking maar je kunt ook goed zelfstandig aan de slag;
  • je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid je op dat vlak te ontwikkelen.

Mocht je twijfelen over de functie en/of je voldoende past? Bel dan gerust 06-11330645 of mail naar j.weber@hr.nl.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Lloydstraat 300

Lloydstraat 300 3024 EA Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!