Docent Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn/Onderwijsadviseur Verpleegkunde (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Gezondheidszorg

Het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) heeft een breed aanbod aan gezondheids-gerelateerde opleidingen. Hieronder vallen de bacheloropleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, Verloskunde, en Medisch Hulpverlener. Daarnaast verzorgt het Instituut de masteropleidingen Advanced Nursing Practice, Physician Assistant, Manuele Therapie, Sportfysiotherapie en Kinderfysiotherapie.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Voor het Instituut Gezondheidszorg zijn we op zoek naar een docent voor de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en welzijn die docenttaken combineert met taken als onderwijsadviseur.

Lerarenopleiding Gezondheidzorg en Welzijn

De bacheloropleiding tot Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (LGW) bereidt studenten voor op het lesgeven in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo). De opleiding biedt onderwijs aan volwassenen met een vooropleiding op mbo- of hbo-niveau. Het werkveld van de leraren die wij opleiden, het beroepsonderwijs, begeeft zich op een breed terrein in onder meer de sectoren Zorg en Welzijn, Gezondheidszorg en Dienstverlening. De opleiding wordt in deeltijd aangeboden.

Een klein docententeam verzorgt het onderwijs met de daarbij voorkomende taken. In de opleiding wordt expliciet aandacht besteed aan pedagogisch-didactische vaardigheden en aan de grootstedelijke context van de opleiding.

Als docent verzorg je onderwijs aan studenten van de LGW. Tot je taken behoren:

• Het ontwikkelen, uitvoeren en toetsen van onderwijs gerelateerd aan het beroep van leraar Gezondheidszorg en Welzijn;
  • Het begeleiden van studenten bij hun stages en afstuderen;
  • Het verzorgen van individuele coaching;
  • Participeren in het docententeam en andere overleggen.

Verder ben je in staat om:

• Een stimulerende leeromgeving te creëren voor de volwassen deeltijd student;
  • De student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Samen te werken in een klein team en bij te dragen aan het behalen van beoogde resultaten;
  • Lessen te verzorgen in de avonduren op maandag of dinsdag;
  • Een rolmodel te zijn voor studenten.

Onderwijsadviseur Verpleegkunde

Daarnaast combineer je het docentschap bij de LGW met de taak als adviseur onderwijskwaliteit bij de opleiding verpleegkunde. Als adviseur onderwijskwaliteit ondersteun en adviseer je de opleiding Verpleegkunde bij het ontwikkelen van de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij voer je activiteiten uit die gericht zijn op de ontwikkeling van beleid en de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s in de breedste zin van het woord. Vanuit je kennis van kwaliteitszorg begeleid je daarnaast accreditatieprocessen. Je werkzaamheden zijn o.a. gericht op de verbetering van onderwijskwaliteit in relatie tot studiesucces en diversiteit, het versterken van de pedagogisch- didactische aanpak van- en deskundigheid binnen het onderwijsteam en het intensiveren van de samenwerking met het werkveld. Je gesprekspartners zijn docenten, onderwijsmanagers en directie. Je komt te werken in een team met zeven andere adviseurs waarbij van en met elkaar geleerd wordt en iedereen zijn expertise heeft.

• Je hebt een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • Je hebt een masteropleiding bij voorkeur gericht op onderwijsontwikkeling;
  • Je hebt ervaring in het (voorbereidend) beroepsonderwijs binnen het domein zorg en welzijn;
  • Je hebt (enige) ervaring als (onderwijs)adviseur en met het ondersteunen en uitvoeren van implementatietrajecten, dit kan ook zijn geweest vanuit je rol als lid van een commissie of coördinator;
  • Je hebt ervaring met en bent deskundig op het gebied van ontwikkelen van onderwijsprogramma’s;
  • Je beschikt over pedagogische, didactische en coachende kwaliteiten;
  • Naast onderwijskundige kennis ben je in staat om verbeterprocessen te begeleiden, je maakt gebruik van je ondernemende kwaliteiten en op samenwerking gerichte instelling;
  • Binnen deze gecombineerde functie is organisatiesensitiviteit een belangrijke eigenschap, maar ook flexibiliteit en doorzettingsvermogen;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn een must!

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor de duur van een jaar (D4). Het salaris bedraagt minimaal €2.845,48 en maximaal €5.026,85 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Het vervullen van de vacature op detacheringbasis behoort tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende scholingsmogelijkheden, een goede vakantieregeling, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

De brievenselectie vindt plaats in de laatste week van augustus. Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Sabine van Vilsteren, onderwijsmanager IVG. Zij kan eventuele vragen per e-mail (s.vilsteren@hr.nl) beantwoorden van 24 augustus 2020 t/m 26 augustus 2020.

Sluitingsdatum: 1 september 2020

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.