Docent IT domein (0,2-1,0 fte)

Rotterdam Academy

Ben jij een inspirerende docent die sterke affiniteit heeft met de dynamische wereld van IT? Krijg jij energie van het coachen van studenten zodat zij hun talenten optimaal ontwikkelen? Dan ben jij de docent die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Als docent binnen het IT domein kom je te werken in een multiculturele leer- en werkomgeving waarin je met jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van IT er zorg voor draagt dat onze studenten aan het einde van hun opleiding zijn klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Het IT domein bestaat uit vier opleidingen: Ad ICT Service Management, Ad ICT Internet of Things, Ad Software Development en Ad Data Analytics.

Je verzorgt onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van IT. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Ook coach je studenten bij hun studieloopbaan, begeleid je hen bij de stage/ afstudeeropdracht en help je studenten in het ontwikkelen van hun persoonlijke- en professionele vaardigheden. Tenslotte lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Meer in detail ben jij als docent IT bezig met:

• Het geven van praktijklessen, leren door te doen.
  • Projecten te begeleiden en vormgeven
  • Het overbrengen van methodieken, frameworks en werkwijze uit de IT wereld
  • Lessen te geven op onderwerpen als Programmeren, Devops, Scrum of Security

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met kennis van en ervaring met het IT vakgebied, bijvoorbeeld als developer of IT-engineer.  Je beschikt over een relevante afgeronde (hbo of wo) masteropleiding. Je weet jouw kennis en ervaring over IT te vertalen naar onderwijs en hebt hiervoor aandacht voor het leerproces van de student. Dat betekent dat je theorie bijbrengt, studenten helpt hun persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen en hen praktische vaardigheden aanleert.

Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang, maar daar kunnen we je ook verder in ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied. Je onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up-to-date te houden en dit in te brengen in het onderwijs. Verder ben je in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Tenslotte beschik je over verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré.

Het team en de opleiding

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College, dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 13 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een tijdelijk contract aan met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao-hbo). Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal € 3.731,81 en maximaal € 5.127,39 bruto per maand (schaal 11) bij een voltijds dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Tevens bieden wij de kans om parttime bij de hogeschool te komen werken. Hierdoor zijn praktijk en onderwijs ideaal gecombineerd. Om dit mogelijk te maken kan er overlegd worden over de grootte van de aanstelling.

Als jij kiest voor een baan in het hoger onderwijs, dan hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn, qua grootte, de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Museumpark. Deze locatie is gelegen bij het metrostation Dijkzigt en is op loopafstand van het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Informatie? Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met John Sosrojoedo, onderwijsmanager IT domein, via email sosjh@hr.nl.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae.

Sluitingstermijn vacature: 13 juni 2022

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.