Menu Zoeken English

Allround Docent Crossmediale Communicatie (0,8-1,0 fte)

Rotterdam Academy

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Voor de opleiding Crossmediale Communicatie (CMC) zijn wij per direct op zoek naar een communicatie-/online marketingprofessional die als docent actief participeert in het vormgeven van het onderwijssucces van morgen en een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van onze opleiding.

Wat ga je doen?

Als docent van de Rotterdam Academy kom je te werken in een multiculturele leer- en werkomgeving waarin je met jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van communicatie er zorg voor draagt dat onze studenten aan het einde van hun opleiding zijn klaargestoomd om gemotiveerd het werkveld te betreden.

Je zult worden ingezet om onderwijs te verzorgen, studenten te coachen en ze te begeleiden bij het uitvoeren van praktijkgericht projectonderwijs. Je ontwikkelt lesmateriaal, doceert, evalueert en denkt na over manieren waarop we ons onderwijs nog relevanter kunnen maken.

Wie zijn wij en wat doen we?

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College, dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 13 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 (mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

De kernwaarden van de Rotterdam Academy zijn: Vakmanschap, Verbondenheid en Vernieuwing. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse praktijk.

Vakmanschap van de docent. Een docent van de RAc schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen. Het is een inspirerend persoon die zich door een positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent. De RAc-docent is een betrokken persoon, goed bereikbaar voor studenten en staat open voor samenwerkingen met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de RAc en zoekt en onderhoudt actief relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent. Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de RAc immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in het onderwijs en komt tot tastbare resultaten.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een communicatieprofessional die beschikt over een afgeronde masteropleiding. Onderwijservaring  is een pré. Je bent een positief kritisch persoon die constant de praktijkrelevantie van de theorie toetst. Je bent en blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het communicatie- en marketingvakgebied en kan dit overbrengen op een diverse groep studenten.

Als docent bij de opleiding Crossmediale Communicatie verzorg je onderwijs aan groepen studenten. Naast het verzorgen van lessen, het geven van vaardigheidsworkshops ben je actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun project-, stage- en afstudeeropdrachten. Ook het coachen van (voltijd en deeltijd) studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt onderdeel uit van de functie. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten.  Je hebt relevante praktijkervaring en je kunt je eigen netwerk inzetten. Je hebt coachende kwaliteiten en bent op de hoogte van de actuele onderwijskundige inzichten, methoden en technieken of wil je daarin gaan verdiepen.

Profiel

  • Je beschikt over een masteropleiding en hebt relevante werkervaring in het vakgebied.
  • Je zoekt actief de verbinding met de beroepspraktijk en verwerkt dit in het onderwijs.
  • Je hebt ideeën om het onderwijs aantrekkelijker te maken en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren. 
  • Je bent gericht op samenwerking en je bent iemand die flexibel, zelfstandig en proactief is. 
  • Je bent een allrounder en kan diverse vakken geven. https://www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/associate-degree/crossmediale-communicatie/voltijd/
  • Je bent collegiaal en resultaatgericht door je eigen kwaliteiten optimaal af te stemmen op het gezamenlijke resultaat van CMC én aan de groep van collega’s. 

Wat bieden we jou?

Het belangrijkste is dat je in een heel leuk, dynamisch en vooruitstrevend docententeam terechtkomt en een bijdrage mag leveren aan de professionele ontwikkeling van onze studenten. 

Daarnaast biedt Hogeschool Rotterdam een tijdelijk contract aan voor de duur van 1½ jaar met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal € 3.731,81 en maximaal € 5.127,39 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Museumpark. Deze locatie is gelegen bij het metrostation Dijkzigt en is op loopafstand van het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Vragen? Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Hester Hollemans (holhe@hr.nl) of Jolien van Gorkum (gorkj@hr.nl).

Sluitingsdatum: 1 juni 2022

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen