Menu Zoeken English

Docent Informatica (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

De arbeidsmarkt wacht met smart op nieuwe talentvolle programmeurs. Lijkt het jou leuk om als (ervaren) programmeur in de rol van docent mee te helpen in het opleiden van jonge professionals tot volwaardige programmeurs? Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Vanuit de opleiding Informatica zoeken we zowel docenten die zojuist hun opleiding hebben afgerond als docenten die hun sporen al hebben verdiend in het bedrijfsleven. In een oriënterend gesprek kijken de onderwijsmanager en een directe collega samen met jou waar jij mogelijk kan worden ingezet. Vanuit je expertise en interesse kun je bijvoorbeeld ingezet worden voor programmeeronderwijs, stagebegeleiding, afstudeerbegeleiding, meer specialistische cursussen of projectonderwijs. In het projectonderwijs begeleid je samen met een collega studenten in projectgroepen. Zij werken volgens de scrum methodiek aan een applicatie. In jaar 1 zijn dit eenvoudige applicaties in Python of C#. In jaar 2 komen de opdrachten meestal van buiten de Hogeschool en zijn de opdrachten complexer.

Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in jouw onderwijs. Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. De wereld van informatica ontwikkelt continu en jij als docent groeit en leert mee!

Wat bieden we jou?

  Contract met zicht op vast dienstverband
  Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs
  Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden

  • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

 

Het team en de werkplek

De opleiding maakt deel uit van het Instituut Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit vijf opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven. Je werkplek is gelegen midden in het hartje van Rotterdam aan de Wijnhaven, waar jij komt te werken bij de opleiding Informatica. Een opleiding met ongeveer 900 studenten per jaar en een kleine 50 directe collega’s. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

Wij zoeken een enthousiaste ICT-er met passie voor programmeren die het een uitdaging vindt om samen met studenten te werken aan ICT-oplossingen. We zoeken zowel collega’s met ervaring alsmede collega’s die als junior docent willen starten. De focus in de opleiding ligt op software engineering. Waarbij we op dit moment voornamelijk gebruik maken van de programmeertalen, C# en Python. Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen