Docent Industrieel Product Ontwerpen gezocht (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

Voor onze opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) zijn we op zoek naar een docent en onderwijsorganisator. Wil jij onderdeel worden van een topopleiding, verzorgd door een innoverend en studentgericht team die de nieuwe generatie productontwerpers opleidt? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Binnen de opleiding ben jij samen met steeds wisselende teams van 2-4 collega’s verantwoordelijk voor onderdelen van de kennis- en vaardighedenlijn binnen de opleiding IPO. Het onderwijs van de kennis- en vaardighedenlijn (KVA) is opgebouwd rondom geïntegreerde cases waarbij meerdere kennis en vaardigheidsonderdelen samen komen. Voorbeelden: het herontwerpen van een perforator waarin metaal moet worden vervangen door kunststof, het ontwerpen van een bestek set voor een specifieke doelgroep en een elektronisch meetproduct. In het onderliggende onderwijs wordt de benodigde kennis over o.a. productietechniek, materialen, FEM-analyse, 3D-CAD, ergonomie en vormleer aangeboden. Steeds meer onderwijsmateriaal maken we online beschikbaar, om studenten de gelegenheid te geven in eigen tijd en op eigen tempo te kunnen studeren. Het is een pré als je hiermee ervaring hebt. Toetsing vindt plaats op basis van het gerealiseerde (her)ontwerp, waarin studenten vrijheid hebben er hun eigen draai aan te geven. Deze onderwijsaanpak is de afgelopen jaren zeer succesvol en motiverend gebleken. Als docent zet je meerdere aspecten van je opleiding en werkervaring als productontwerper in bij het ontwikkelen, doceren en organiseren van praktijkcases en de bijbehorende onderwijsvormen, zowel klassikaal, in kleine groepen als online.

Bij IPO volgen we studenten op de voet in alle facetten van hun ontwikkeling en geven daarop voortdurend feedback. Dat is een belangrijke reden waarom zo’n 80% van de studenten doorstroomt naar de hoofdfase en deze succesvol afrondt. Van jou als docent verwachten we deze betrokkenheid: je hebt oog voor ieders potentieel en zoekt steeds de onderwijs- en coachingsaanpak die het beste past.

Bij IPO streven we naar een diverse studentenpopulatie, passend in onze Rotterdamse omgeving. Deze diversiteit willen we ook graag tot uiting laten komen in ons docententeam.

Wat bieden we jou?

Contract met zicht op vast dienstverband
  Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de €2.845,48- €5.026,85 (schaal 10 of 11) bruto per maand
  Didactische opleiding en onderzoeksmogelijkheden
  Ruime mogelijkheden jezelf te blijven ontwikkelen
  8,3% eindejaarsuitkering

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een master diploma.

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

De opleiding heeft ongeveer 350 studenten verdeeld over de 4 jaar die binnen de bachelor worden gegeven. Individuele klassen bestaan uit ongeveer 25 studenten. Het team bestaat uit 25 collega’s, allen met een ontwerpersachtergrond. Beslissingen over het curriculum nemen we als team gezamenlijk. Daarnaast is er binnen de leerlijnen veel onderling overleg.

Meer informatie: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/bachelor/industrieel-product-ontwerpen/voltijd/

Ben jij wie we zoeken?

• Ontwerper van gebruiksproducten met enkele jaren praktijkervaring
  • Je hebt tenminste een relevante afgeronde hbo opleiding
  • Affiniteit met onderwijs: geduldig & empathisch met oog voor individuele ontwikkeling van studenten
  • Teamspeler die de organisatorische kant van het onderwijs niet schuwt

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Pieter de Hoochweg

Pieter de Hoochweg 129 3024 BG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het indiensttreden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Stephan Blom is de opleidingsmanager en is voor vragen over de functie bereikbaar op 06-21225609 of via s.blom@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.