Menu English

Docent Fysische Geografie (0,4-0,5 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam bestaat uit de pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de master Leren & Innoveren. Ook bieden wij professionaliseringstrajecten aan in de vorm van post-hbo-trainingen en -cursussen. Er is een nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen wij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

In een uitdagende en flexibele leeromgeving leiden wij startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Dit gebeurt zowel op de hogeschool als in het werkveld. Onder de noemer Samen Opleiden geven we samen met de (opleidings-)scholen in de regio vorm aan betekenisvol onderwijs op maat, waarbij continu wordt gezocht naar (versterking van) verbondenheid met het werkveld.

Docenten bij ons zijn leraar én lerarenopleider. Het instituut biedt een inclusieve werk- en leeromgeving waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Cluster Mens & Maatschappij

Een van de clusters binnen het Instituut voor Lerarenopleidingen is Mens en Maatschappij (M&M). Dit cluster bestaat uit vier lerarenopleidingen: maatschappijleer, economie, aardrijkskunde en geschiedenis. Circa 50 enthousiaste collega’s verzorgen dagelijks vanuit een grote betrokkenheid onderwijs aan zo’n 1000 studenten.

Het cluster M&M wordt geleid door twee onderwijsmanagers. In de huidige verdeling stuurt de ene manager de opleiding geschiedenis en maatschappijleer aan. De ander economie en aardrijkskunde.  Iedere opleiding heeft een opleidingscoördinator die een aantal praktische zaken regelt. De onderwijsmanager stemt af met de coördinatoren, docenten en andere onderwijsmanagers van de tweedegraads opleidingen.

Wat ga je doen?

Het cluster Mens en Maatschappij is vanaf medio mei op zoek naar een docent fysische geografie en vakdidactiek. Je verzorgt onderwijs aan studenten in de voltijd- en deeltijdopleiding aardrijkskunde. Het gaat daarbij om vakinhoudelijke- en vakdidactische cursussen als ook een bijdrage in stagebegeleiding en eventueel studieloopbaancoaching. Je functioneert in een team en levert een bijdrage aan de verschillende fasen van de lerarenopleiding.

Ben jij wie we zoeken?

• Je hebt minimaal een onderwijsbevoegdheid en een master in fysische geografie of aanverwante opleiding;
  • Je hebt affiniteit met de didactiek van de opleiding aardrijkskunde;
  • Je hebt bij voorkeur een paar jaar werkervaring als docent in het VO of MBO;
  • Je beschikt over voldoende didactische en coachende vaardigheden en kunt voor de student een stimulerende leeromgeving creëren;
  • Je bent (en blijft) op de hoogte van de actuele vakinhoudelijke en vakdidactische inzichten, methoden en technieken. Daarbij heb je belangstelling voor ICT-mogelijkheden in de les;
  • Je bent werkzaam in een team en staat open voor de opbouwende kritiek van je collega’s;
  • Je bent flexibel, resultaat- en studentgericht;
  • Je bent bereid naast de werkzaamheden overdag per week ook een avond te werken;
  • Beschikking over een relevant netwerk in het onderwijsveld en geografische organisaties strekt tot aanbeveling.

Wat bieden we jou?

De Hogeschool Rotterdam biedt je een aanstelling van 0,4 fte voor één jaar met uitzicht op verlenging dienstverband (D-4 CAO-HBO). Het salaris bedraagt minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé. Detachering vanuit een andere onderwijsorganisatie is bespreekbaar.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Pieter Goudappel, opleidingscoördinator Aardrijkskunde of Michiel Helsen, kerndocent Aardrijkskunde, telefoon 010 – 7944581.

Is dit je droombaan?

Je reactie, bestaande uit een motivatiebrief en een cv, ontvangen wij uiterlijk 5 februari 2023. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De sluitingsdatum van deze vacature is 5 februari 2023. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 10 februari 2023.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!