Menu English

Docent Digital Design (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Heb je een achtergrond in digital design of daaraan gerelateerde werkervaring? Vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken en creatieve professionals in de dop te begeleiden in hun ontwikkeling? Houd je van werken in een hechte groep collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van een hecht team van creatieve en diverse collega's dat staat voor haar studenten. Samen met hen zet je in de contextrijke omgeving van Rotterdam kwalitatief hoogwaardig en eigenzinnig ontwerponderwijs neer. In dit teamverband ontwikkel en verzorg je het onderwijs voor onze studenten. Je weet daarbij ontwikkelingen in het vakgebied te vertalen naar goed en uitdagend ontwerponderwijs.

Studenten werken bij ons aan opdrachten uit de praktijk. Jij begeleidt studenten in onze ontwerpstudio’s en geeft workshops over het vak. Jouw stimulerende feedback helpt studenten verder om op zoek te gaan naar wat voor de eindgebruiker, opdrachtgever en mogelijk andere stakeholders van betekenis, relevant en prikkelend kan zijn. Daarnaast begeleid je als docent bijvoorbeeld stagiaires en afstudeerders.

Je werkt interdisciplinair in een interessante omgeving met collega’s en onderzoekers van ons lectoraat Creating 010 en met het werkveld. Als docent word je gestimuleerd en continu uitgedaagd om jezelf en andere te blijven ontwikkelen door middel van scholing.

Wat bieden we jou?

 

 • Een jaarcontract (D4 cao hbo).
 • Samen leren met de nieuwe generatie digital designers, collega’s, onderzoekers van ons lectoraat Creating 010 en het werkveld.
 • Interdisciplinair werken in inspirerende ruimtes zoals het Stadslab (Fablab), Immersive Lab in ontwikkeling, en het Datalab.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald op minimaal € 3881,09 en maximaal € 5332,48 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie.
 • Begeleiding en opleiding tot docent.

Het instituut, de opleiding en het team

De opleiding maakt deel uit van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit zes opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design,  Applied Data Science & Artificial Intelligence, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven.

Communication & Multimedia Design (CMD) is dé ontwerpopleiding voor digitale interactieve producten en diensten die het leven gemakkelijker, leuker en betekenisvoller maken. Onze Rotterdamse opleiding leidt studenten op tot mensgerichte digital designers. We werken met nieuwsgierige en creatieve studenten die op scherp gezet willen worden. Dan doen we onder andere door opdrachten vanuit de praktijk in te brengen en het bedrijfsleven en non-profitorganisaties bij ons onderwijs te betrekken. Je collega’s bestaan uit een gevarieerd gezelschap van 40 docenten met allerlei achtergronden, die het leuk vinden om jou op te nemen in hun team en altijd bereid zijn om je te helpen indien nodig.

Daarnaast zijn er faciliteiten om interdisciplinair te werk te gaan met andere opleidingen rondom het thema Smart & Social City. Samen maken we gebruik van inspirerende ruimtes zoals het Stadslab (Fablab), het Immersive Lab in ontwikkeling, en het Datalab. Met collega's van het instituut ga je aan de slag met studenten en partijen van buiten de Hogeschool Rotterdam om aan innoverende projecten te werken.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt een relevante afgeronde Master en een achtergrond in bijvoorbeeld User Experience Design, Interaction Design of Visual Design.
 • Je hebt relevante (werk)ervaring, die je kan vertalen richting onze lessen
 • Je haalt energie uit het werken met studenten. Je vindt het leuk om hen mee te nemen in het vak maar ook zeker om hen te begeleiden en hen te leren studeren.
 • Je vindt het interessant om mee te groeien in de ontwikkeling en verrijking van ons curriculum
 • Je houdt ervan professionals in de dop te inspireren en coachend te begeleiden.
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholing.
 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hopen je spoedig te spreken en zijn benieuwd naar wie jij bent!

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 107

Wijnhaven 107 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen