Menu Zoeken English

Docent Cybersecurity (0,2-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Ben jij thuis in de wereld van cybersecurity en herken jij het belang van het goed beveiligen van netwerken en apparaten? Zou jij als professional of ethical hacker uit het werkveld mee willen helpen bij het opleiden van jonge professionals tot volwaardige collega’s, dan is dit je kans! De opleiding technische informatica wil namelijk haar securitylijn versterken en is op zoek naar kandidaten die interesse hebben om dit naast hun huidige baan of wellicht in een fulltime dienstverband te komen doen.

Wat ga je doen?

Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Tijdens de lessen krijgen jouw studenten, naast de theorie, ook praktische opdrachten allemaal gerelateerd aan cybersecurity. Zo geef je inhoud en begeleiding aan de internationale minor security lab. Dit is een mooie samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs waarin er ook grote pentests worden uitgevoerd door onze studenten. Ook verwachten we dat jij vanuit je kennis en inzichten samen met ons de visie op het security onderwijs binnen de opleiding verder uitbreidt. Je wordt vanuit je rol dan ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in jouw onderwijs. Afhankelijk van je expertise en beschikbaarheid kijken de onderwijsmanager en een directe collega samen met jou waar jij mogelijk kan worden ingezet. Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. De wereld van cybersecurity ontwikkelt continu en jij als docent groeit en leert mee!

Wat bieden we jou?

 • Contract met zicht op vast dienstverband
 • Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

Het team

Technische informatica is een opleiding waarin innovatie en creativiteit een grote rol spelen. Het werkveld en ons onderwijs is continu in beweging en wat enkele jaren geleden nog modern was kan nu achterhaald zijn. Ons onderwijs kent een stevige kennisbasis aangevuld met een grote diversiteit aan contextrijke projecten waarin echte opdrachtgevers een grote rol spelen. Hierbij kun je denken aan autonoom varende schepen, door hersenactiviteit aangestuurde kunstarmen, slimme onderhoudsmetingen voor marineschepen maar ook het veilig maken van bijvoorbeeld de online leeromgeving van Hogeschool Rotterdam zelf. Technische Informatica is altijd een samenwerking met andere disciplines, gelijktijdig of volgordelijk. Dit kenmerkt het team ook: bereidwillig in samenwerking met de buitenwacht en andere opleidingen.

Wij dagen studenten uit om zich zowel individueel als in groepsverband te ontwikkelen. Onze studenten en docenten zijn divers en delen de passie voor techniek en dingen oplossen. Het docententeam bestaat uit 21 fte (28 personen) die expertises kennen in o.a. wiskunde, programmeren, elektrotechniek, pedagogiek en sterrenkunde. Je zult deel gaan uitmaken van de Expertise groep Software Engineering of de Expertise groep Netwerken en Security, afhankelijk van je expertise en interesse. Samen met de collega’s werken we aan de vertaling van ontwikkelingen uit het vakgebied naar uitdagend onderwijs. Daarvoor zoeken we nieuwsgierige, ondernemende docenten die niet bang zijn om hun nek uit te steken. Je moet het leuk vinden om nieuwe ideeën een plek te geven in je onderwijs. Je open stellen naar je collega’s en verbindend zijn binnen en buiten Hogeschool Rotterdam.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt ten minste een relevante afgeronde hbo-opleiding
 • Kennis en kunde in software development
 • Kennis en kunde in pentesten
 • Affiniteit met het veld van toegepaste IT systemen/ Technische Informatica
 • Het hebben van een OSCP certificaat is een pré

Wij zoeken een enthousiaste ICT-er met passie voor cybersecurity die het een uitdaging vindt om samen met studenten te werken aan ICT-oplossingen. Waarbij het geen probleem is als je naast het werken bij ons ook nog werkt als zelfstandige of in loondienst.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien in omvang én in kwaliteit. Sterker nog, we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen