Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Voor de opleiding Crossmediale Communicatie (CMC) zijn wij per direct op zoek naar een communicatie professional die als docent actief participeert in het vormgeven van het onderwijssucces van morgen en een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van onze opleiding.

Wat ga je doen?

Als docent van de Rotterdam Academy kom je te werken in een multiculturele leer- en werkomgeving waarin je met jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van communicatie er zorg voor draagt dat onze studenten aan het einde van hun opleiding zijn klaargestoomd om gemotiveerd het werkveld te betreden.

Je zult worden ingezet om onderwijs te verzorgen, studenten te coachen en ze te begeleiden bij het uitvoeren van praktijkgericht projectonderwijs. Je ontwikkelt lesmateriaal, doceert, evalueert en denkt na over manieren waarop we ons onderwijs nog relevanter kunnen maken.

Wie zijn wij en wat doen we?

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 13 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen.  Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 (mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

De kernwaarden van de Rotterdam Academy zijn: Vakmanschap, Verbondenheid en Vernieuwing. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse praktijk.

Vakmanschap van de docent. Een docent van de RAc schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen. Het is een inspirerend persoon die zich door een positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent. De RAc docent is een betrokken persoon, goed bereikbaar voor studenten en staat open voor samenwerking met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de RAc en zoekt en onderhoudt actief relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent. Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de Rotterdam Academy immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in het onderwijs en komt tot tastbare resultaten.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een communicatie professional die beschikt over een afgeronde hbo -opleiding (hbo of wo). Onderwijservaring is een pré. Je bent een positief kritisch persoon die constant de praktijkrelevantie van de theorie toetst. Je bent en blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het communicatie- en marketingvakgebied en kan dit overbrengen op een diverse groep studenten.

Je bent allround inzetbaar in de volgende expertises:

• Online marketing
  • Communicatie en crossmediale theorieën
  • Afstudeerbegeleiding op Ad niveau
  • Tekstschrijven: je verstaat de kunst om diverse soorten teksten helder en foutloos te schrijven

Je hebt relevante praktijkervaring en je kunt je eigen netwerk inzetten. Je hebt coachende kwaliteiten en bent op de hoogte van de actuele onderwijskundige inzichten, methoden en technieken of wil je daarin gaan verdiepen.

• Je beschikt minimaal over een relevante afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt relevante werkervaring in het vakgebied van Crossmediale Communicatie.
  • Je hebt zeer brede (werk)ervaring in online marketing.
  • Je zoekt actief de verbinding met de beroepspraktijk en verwerkt dit in het onderwijs.
  • Je hebt ideeën om het onderwijs aantrekkelijker te maken en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren.
  • Je bent gericht op samenwerking en je bent iemand die flexibel, zelfstandig en proactief is.
  • Je bent collegiaal en resultaatgericht door je eigen kwaliteiten optimaal af te stemmen aan het gezamenlijke resultaat van CMC én aan de groep van collega’s.

Wat bieden we jou?

Het belangrijkste is dat je in een heel leuk, dynamisch en vooruitstrevend docententeam terecht komt en een bijdrage mag leveren aan de professionele ontwikkeling van onze studenten!

Daarnaast biedt Hogeschool Rotterdam een tijdelijk contract aan voor de duur van 1½ jaar met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal € 2.845,48 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Vragen? Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- selectieprocedure, neem dan contact op met Rens Rietveld (onderwijsmanager) via r.a.rietveld@hr.nl.

Sluitingsdatum: 16 augustus 2021

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.