Docent Chemische Technologie gezocht! (0,5-1,0 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Ben jij een docent die thuis is in de chemische technologie of procestechnologie en lijkt het je leuk om meer praktijkgericht les te geven? Ben jij een duizendpoot op het gebied van kennis en didactische vaardigheden? En wil je werken op een plek waar je samen met je studenten toepast wat je leert? Dan is onderstaande functie wellicht de volgende stap in je carrière.

Wat ga je doen?

Als docent bij ons verzorg je colleges en praktische oefeningen op het gebied van chemische technologie . Onze opleiding richt zich o.a. op energietransitie, circulaire economie en procestechnologie.

Van onze docenten verwachten we dat ze steeds het beroep waartoe studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. Als docent geef je hieraan richting, leiding en sturing. Vaardigheden die vereist zijn in het beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, practica,  werkcolleges en andere onderwijswerkvormen. Je begeleidt studenten in projectmatig onderwijs en bij stage- en afstudeeropdrachten. Tevens draag je zorg voor individuele begeleiding van studenten tijdens hun studieloopbaan. Daarnaast lever je een bijdrage aan het verbeteren van onderwijsprogramma’s. Voor deze functie vinden we het van belang dat je lesgevende ervaring hebt en affiniteit hebt met chemische technologie.

Wat bieden we jou?

• een jaarcontract (D4 cao hbo)
  • een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  • salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal €2.845,48 en maximaal €4.307,66 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • een zelfstandige en maatschappelijk relevante functie
  • de mogelijkheid om jezelf, anderen en de stad verder te ontwikkelen

Het team

Je gaat werken binnen het Rotterdam Mainport Institute of Applied Sciences (RMI). Dit is een samenwerking tussen STC Group en Hogeschool Rotterdam. Het RMI biedt op de locatie Lloydstraat in Rotterdam de volgende vier hbo- bacheloropleidingen aan: Chemische Technologie, Maritieme Techniek, Maritiem Officier en Logistics Engineering. Binnen de opleiding Chemische Technologie wordt er lesgegeven aan zo’n 250 studenten door 12 collega’s met verschillende achtergronden vanuit chemische technologie en het onderwijs. Ondanks je zelfstandige rol als docent, heb je dus genoeg mensen om je heen, waarbij je voor ondersteuning altijd terecht kan bij een collega of bij je manager.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze nieuwe collega vragen wij het volgende van je:

• Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in een voor de opleiding relevante technische richting
  • Je hebt ervaring in het onderwijs
  • Je hebt een visie op leren en op het binden van studenten aan onderwijs
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren
  • Je beschikt over een innovatieve en flexibele instelling
  • Je bent op samenwerking gericht vanuit een resultaat- en studentgerichte houding
  • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal up-to-date te houden, of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen, met inzet van digitale leermiddelen

Je achtergrond, ervaring en waarom jij past, zijn input voor het sollicitatiegesprek. Afhankelijk van je kennis en achtergrond, wil de onderwijsmanager graag samen met jou kijken, waar jij het beste kan worden ingezet.

Mocht je twijfelen over de functie en/of je voldoende past? Bel dan gerust 06-11330645 of mail naar j.weber@hr.nl.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien in omvang én in kwaliteit. Sterker nog, we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier kun je ons vinden
Foto van locatie Locatie

Lloydstraat 35

Lloydstraat 35 3024 EA

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Vragen? Neem gerust contact op met onze recruiter Jean-Paul Weber, op 0611 330 645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.