Menu Zoeken English

Docent Bouw en Uitvoering gezocht (0,4-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Heb jij een brede actuele kijk op ons vakgebied bouwkunde en wil je daarmee een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgaves die binnen de bouw spelen? Lijkt het je leuk om met jouw kennis over mensen, organisaties en gedrag bij te dragen aan onze opleiding en aan de ontwikkeling van onze studenten? Dan is docent bij onze opleiding zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als docent verbind je de praktijk en theorie en maak je het vakgebied levendig. Binnen de opleiding ga je op interactieve wijze aan de slag met het verzorgen van lessen en begeleiden van projecten die betrekking hebben op het bouwkundig vakgebied. We zoeken professionals die hun kennis en ervaring willen delen met de bouwers van de toekomst.

Je hebt een brede actuele kijk op de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kan worden ingezet. Je staat niet uitsluitend voor de klas. Ons onderwijs wordt zowel klassikaal, digitaal als in projecten vormgegeven. In ons onderwijs werken we veel en nauw samen met professionele opdrachtgevers om zo de studenten het vakgebied te laten ontdekken en zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel je vakkennis als je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

 • Een gevarieerde functie waarin het coachen van studenten, het lesgeven en het begeleiden van projecten centraal staan.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal € 2.902,39 en maximaal € 4.393,81 (schaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. 
 • Voldoende mogelijkheden voor een goede balans tussen werk & privé, ruim 40 vakantiedagen bij fulltime dienstverband, duurzame inzetbaarheidsuren en tijd voor professionalisering.
 • Een enthousiast team met een informele sfeer waarbij je kan samenwerken in verschillende teams vanuit verschillende achtergronden en disciplines.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden voor jou als professional. Zoals het behalen van de didactische bevoegdheid en eventueel een Master.
 • Mogelijkheid tot flexibele invulling afhankelijk van je beschikbaarheid  (2 tot 5 dagen).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Het team en de opleiding

De opleiding Bouwkunde bestaat uit een docententeam van ongeveer 60 enthousiaste collega’s. Binnen de opleiding Bouwkunde zal je deel uitmaken van het profiel Bouw en Uitvoering waarin je met 8 directe vakinhoudelijke collega’s zult samenwerken. Wij willen het leukste en meest actuele onderwijs geven aan onze studenten en we leren van elkaar. We laten onze studenten kennismaken met de laatste ontwikkelingen en geven ze een stevige basis voor de beroepspraktijk. Het ontwikkelen van een professionele identiteit voor zowel studenten als docenten is verweven in de opleiding.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond
 • Je hebt relevante (werk)ervaring in bouwkunde/uitvoering
 • Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in onze studenten en wilt aan, maar ook van hen leren
 • Je vindt het leuk om studenten te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling
 • Je vindt het belangrijk dat er plezier is in studie en werk
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken
 • Je kunt goed netwerken en je weet je netwerk in te zetten voor de opleiding

We zoeken collega’s die op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen en vernieuwingen in ons hele vakgebied en naast specialistische kennis ook over een brede blik, samenwerkingsvaardigheden en eigenaarschap beschikken. Affiniteit met de ontwikkeling van jonge mensen is noodzakelijk, didactische kennis en vaardigheden een pré, maar daarin word je opgeleid en ondersteund.

Spreekt deze vacature je aan, maar twijfel je of deze baan bij je past, of jij bij de baan? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!?

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen