Docent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gezocht! (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

Onze studenten komen te werken in laboratoria in belangrijke sectoren als de zorg en de industrie. Om met ons onderwijs aan te kunnen sluiten bij deze sectoren, hebben wij de ambitie om ons team uit te breiden met deskundigen die energie krijgen van het werken met young-professionals.

Wat ga je doen?

Je verzorgt de onderwijsuitvoering van een aantal biologische, chemische en rekenkundige basisvakken Voor 1e en 2dejaars studenten van de opleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek (BML). Daarnaast verzorg je een aantal meer specifieke vakken in de hogere jaren van de opleiding. Naast de theorie geef je bij deze vakken bijbehorende practica en begeleid je projecten. Je begeleidt studenten tijdens hun studie en afstudeertrajecten, waarbij je tevens de contacten met het beroepenveld onderhoudt. Je volgt de externe ontwikkelingen binnen het beroepenveld en je vakgebied op de voet en vertaalt deze naar de opleiding en naar de vakken waarvoor je verantwoordelijk bent.

80% van je tijd besteed je aan lessen, waarbij je de helft van de tijd kunt besteden aan voorbereiding. De andere helft wordt besteed aan lessen in de vorm van klassikaal les, projectbegeleiding en stagebegeleiding. De overige 20 % wordt besteed aan professionalisering, studie en eventueel onderzoek.

Wat bieden we jou?

• Een jaarcontract (D4 cao hbo)
  • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  • Salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal €3881,09 en maximaal €5332,48 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie
  • Een zelfstandige en maatschappelijk relevante functie
  • Ontwikkelingsmogelijkheden zowel didactisch als inhoudelijk

Wat doe je?

• Voorbereiding lessen
  • Lesgeven, projectbegeleiding en stagebegeleiding
  • Professionalisering, studie en onderzoek

Het team en de opleiding

Een opleiding waarbij onderzoek centraal staat, vraagt om nieuwsgierige studenten die het liefst zelf aan de knoppen van hun microscoop zitten. Dat stimuleren we graag. Vergeet grote collegezalen. Bij BML gaan studenten direct aan de slag met activerende werkvormen en projectonderwijs. Studenten voeren experimenten uit, interpreteren data en leggen nieuwe inzichten aan elkaar uit. We zijn coach en ondersteuner, beantwoorden vragen en sturen bij.

Vanuit oprechte interesse in de ontwikkeling van elke individuele student zoomen we liever in op competenties dan kennis. Zo leiden we de zelfstandige probleemoplossers van morgen op, klaar om duurzame oplossingen te leveren die dan nodig zijn.

Ons team bestaat uit zo’n 30 hoogopgeleide professionals. Elke dag opnieuw buigen we ons over vragen als: hoe kunnen we onze studenten het beste begeleiden, beroepsauthentieke projecten formuleren, echte opdrachten doen bij bedrijven en universiteiten en het onderwijs nog beter vormgeven? Als team staan we open voor ontwikkeling en verbetering. Dit doen we met elkaar, in een team dat net zo divers is als onze studentenpopulatie. We zijn echte teamspelers en verzorgen ons onderwijs dan ook samen. Allemaal hebben we ervaring op het lab en houden we ervan om samen met studenten aan de slag te gaan. De sfeer in het team van BML is warm en vriendschappelijk. We zijn er altijd voor collega’s en zoeken elkaar zelfs soms buiten werktijd op.

Ben jij wie we zoeken?

• Je bent in het bezit van een relevante masterdiploma;
  • Je hebt ervaring met lesgeven;
  • Achtergrond in de klinische chemie is een pré;
  • Werkervaring als analist is een pré;
  • Je bent in staat om jongvolwassenen op te leiden en te coachen;
  • Je hebt een flexibele instelling en kunt goed in teamverband werken;
  • Je hebt altijd oog voor verbeteringen en innovaties vanuit het perspectief van de opleiding.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Neem vanaf Rotterdam Centraal Station metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge. Op station Beurs stap je over op de A, B of C lijn richting Schiedam Centrum. Stap uit bij halte Coolhaven, neem de linker uitgang, sla linksaf bij het verlaten van het metrostation en loop 300 meter rechtdoor.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!