Docent Analytische en Fysische Chemie (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De (laboratorium)opleiding Chemie, met de aandachtsgebieden Analytische, Bio-, Fysische en Organische chemie, leidt studenten op tot Bachelor of Science. De opleiding maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering en Applied Science. De vormgeving, inrichting en uitvoering van de opleiding is in handen van een team van docenten en instructeurs.

Het Instituut voor Engineering en Applied Science leidt studenten op om duurzame technologische oplossingen te leveren voor de maatschappij van de toekomst. Het curriculum van de opleiding Chemie is opgebouwd vanuit dit uitgangspunt en is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt nauw samengewerkt met de andere opleidingen binnen het instituut en met het externe beroepenveld.

Binnen de opleiding is een vacature ontstaan voor een docent analytische en fysische chemie.

Functie

• Je verzorgt de onderwijsuitvoering van een aantal specifieke cursussen binnen de opleiding Chemie, zowel theorie als praktijk.
  • Je bent betrokken bij de uitvoering van de onderzoeksprojecten van de opleiding en het instituut EAS.
  • Je coacht studenten bij hun studie.
  • Je begeleidt studenten tijdens hun (afstudeer)stage, waarbij je tevens de contacten met het beroepenveld onderhoudt.
  • Je volgt de externe ontwikkelingen binnen het beroepenveld en jouw vakgebied en vertaalt deze naar de opleiding.

Profiel

• Je hebt minimaal een relevante WO-opleiding, liefst aangevuld met enkele jaren ervaring binnen het bedrijfsleven.
  • Je beschikt over goede theoretische en praktische vaardigheden op het gebied van de analytische en fysische chemie (o.a. chromatografie, chemometrie, colloïdchemie, elektrochemie).
  • Je beschikt over onderzoekend vermogen.
  • Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden.
  • Je beschouwt het als een uitdaging om studenten te begeleiden in hun ontwikkeling en je beschikt over de motivatie om jongvolwassenen op te leiden tot chemicus.
  • Je hebt een flexibele instelling en je kunt goed in teamverband werken.
  • Je hebt een permanent oog voor verbeteringen en innovaties vanuit opleidingsperspectief.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband aan met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij positieve beoordeling. Afhankelijk van leeftijd en ervaring vindt aanstelling plaats als docent (schaal 10; minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand). Genoemde bedragen gelden bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van gebleken geschiktheid en persoonlijke interesse bestaan er diverse mogelijkheden om door te groeien. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor nadere informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Veroniek Beke, onderwijsmanager, telefoon 010-794 4878 of e-mail v.o.m.beke@hr.nl.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie