Menu Zoeken English

Datasteward (0,8-1,0 fte)

Ondersteuning Kenniscentra

Als datasteward ben je betrokken bij het totale proces van het onderzoek, van projectaanvraag tot en met de afronding. Of het nu gaat om het zorgvuldig archiveren van data of het veilig delen ervan met de wereld: jij kent de weg in het datalandschap en je neemt anderen graag mee op reis. Weet jij hoe je overtuigend adviseert, hoe je verschillende disciplines met elkaar verbindt en denk je graag mee over slimme oplossingen? Dan zoeken we jou. Bij de Ondersteuning Kenniscentra (OKC) en Centers of Expertise (CoE) van Hogeschool Rotterdam, zoeken we een enthousiaste datasteward. Op de hogeschool vindt onderzoek plaats binnen zes kenniscentra en twee CoE’s. Van zorginnovatie tot het verduurzamen van de Rotterdamse havens; diverse lectoren en (docent) onderzoekers voeren er praktijkgericht onderzoek uit. Het OKC helpt hen bij het verkrijgen van subsidies, het tackelen van juridische vraagstukken en het zorgvuldig beheren van gegevens.

Wat ga je doen?

Samen met collega-datastewards ga je onderzoekers van de juiste informatie voorzien met betrekking tot datamanagement. Samen stel je een datamanagementplan op en adviseer je hoe data voldoet aan de FAIR-principes en AVG-richtlijnen. Je bewaakt de voortgang van de implementatie en de uitvoering van de richtlijnen en brengt onderzoekers in contact met de juiste personen over het opstellen van data eigenaarschap overeenkomsten. Daarnaast verzorg je de autorisatie van de digitale werkomgeving en infrastructuur van de onderzoeken en zorg je dat data intern en extern keurig gearchiveerd wordt.

Nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied volg je op de voet en je krijgt energie van het overbrengen van jouw actuele kennis op het gebied van research data management. Dat betekent trainingen geven en mensen opleiden. De adviseurs van de mediatheek zullen overigens regelmatig je pad kruisen want ook zij bieden ondersteuning aan onderzoekers binnen de hogeschool.

Wat bieden we jou?

  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met optie tot verlenging (D4);
  • Salarisschaal 9 bij een volledige aanstelling - min € 3.018,49 en max € 4.158,87 bruto per maand excl. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
  • Een aanstelling tussen 0.8 en 1,0 fte in goed overleg;
  • Slimme scholings- en ontwikkelmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP;
  • De ruimte en middelen om voor een goede werk-privé balans te zorgen.

Het team

Als datasteward werk je samen met de adviseurs van de mediatheek, maar ook met de privacy officer en de  adviseurs binnen het team OKC. Je werkt deels vanuit de backoffice OKC, maar vooral bij de kenniscentra en CoE’s op de verschillende locaties in continue samenwerking met je teamleden. Sommigen zijn hier net begonnen, anderen werken er al flink wat jaren met plezier. We zijn kritisch op elkaars werk, maar blijven vriendelijk en zijn makkelijk te benaderen. Het verder helpen van mensen? Dat is waar we het voor doen. Samen brainstormen we tot we de kern van het probleem te pakken hebben en de oplossing nabij. We vinden het belangrijk dat we elkaar als team aanvullen, dus juichen we specialisatie toe. Al met al doen we er alles aan om research datamanagement naar een hoog niveau te tellen en daar worden we nog blij van ook.

Ben jij wie we zoeken?

Hoewel het zorgvuldig opstellen van een datamanagementplan niet in de eerste plaats de focus heeft van sommige onderzoekers, weet jij ze op jouw manier te overtuigen van het belang ervan. Wij hoeven jou niet te vertellen wat Open Science is of welke duurzame formats er gebruikt worden bij het publiceren van open data. want jij hebt kennis van zaken én databeheer. De wereld van research datamanagement is telkens in beweging en als je op zoek bent naar vernieuwing en ontwikkeling, zit je hier goed want je krijgt alle ruimte om aan je kennis te bouwen. Last but not least; goed samenwerken met anderen betekent op de hoogte zijn van elkaar en elkaars werk. Jij maakt dus tijd om hierin te investeren, zo kun je bovendien proactief bezig blijven.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team vergroot.

 

Vragen? Elly Katoen is Coördinator Datastewards. Zij hoort graag van je via 06- 36 18 64 55. Je vragen mailen kan ook, stuur een bericht naar: elly.katoen@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer tot en met 16 augustus of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen