Menu English

Data-adviseur onderzoek (0,8-1,0 fte)

Ondersteuning Kenniscentra

Weet jij hoe je overtuigend adviseert? Ben jij thuis in de wereld van databeheer en ambieer je een rol waarbij je verschillende disciplines met elkaar verbindt en denk je graag mee over slimme oplossingen? Dan zoeken we jou.

Wat ga je doen?

Als data-adviseur ben je betrokken bij alle stadia van onderzoek, van projectaanvraag tot en met de afronding. Of het nu gaat om het zorgvuldig archiveren van data of het veilig delen ervan met de wereld: jij kent de weg in het datalandschap en je neemt anderen graag mee Jij dient als klankbord en ondersteunt onze onderzoekers met betrekking tot datamanagement. Samen stel je een datamanagementplan op en adviseer je hoe data voldoen aan de FAIR-principes en AVG-richtlijnen. Je bewaakt de voortgang van de implementering en de uitvoering van de richtlijnen en brengt onderzoekers indien nodig in contact met de juiste personen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van data-eigenaarschapovereenkomsten. Daarnaast verzorg je de autorisatie van de digitale werkomgeving en infrastructuur van de onderzoeken en zorg je dat data intern en extern keurig gearchiveerd worden.

Nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied volg je op de voet en je krijgt energie van het overbrengen van jouw actuele kennis op het gebied van research-datamanagement. Dat betekent enerzijds jezelf continu ontwikkelen en anderzijds anderen binnen de organisatie scholen door middel van het geven van trainingen en het begeleiden van collega’s. De wereld van research -datamanagement is voortdurend in beweging en als je op zoek bent naar vernieuwing en ontwikkeling, zit je hier goed want je krijgt alle ruimte om aan je kennis te bouwen.

Wat bieden we jou?

 • Een gevarieerde en inspirerende werkomgeving waar je bijdraagt aan maatschappelijk relevant werk;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met optie tot verlenging (D4);
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 (bruto per maand ( schaal 9 of 10) bij een volledig dienstverband (1,0 fte), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • De ruimte en middelen om voor een goede werk-privé balans te zorgen.

 

Ondersteuning Kenniscentra (OKC) Het team

Op de Hogeschool vindt onderzoek plaats binnen zes kenniscentra en twee Centre of Expertis (CoE). Van zorginnovatie tot het verduurzamen van de Rotterdamse havens; diverse lectoren en (docent) onderzoekers voeren er praktijkgericht onderzoek uit. Het OKC helpt hen bij het verkrijgen van subsidies, het tackelen van juridische vraagstukken en het zorgvuldig beheren van gegevens

Als data-adviseur werk je samen met de adviseurs van de mediatheek, maar ook met de privacy officer en de andere adviseurs binnen het team van OKC. Je werkt deels vanuit de backoffice OKC, maar vooral bij de kenniscentra en CoE’s op de verschillende locaties in continue samenwerking met je teamleden. Sommigen zijn hier net begonnen, anderen werken er al flink wat jaren met plezier. We zijn kritisch op elkaars werk, maar blijven vriendelijk en zijn makkelijk te benaderen. Samen brainstormen we tot we de kern van het probleem te pakken hebben en de oplossing nabij is. We vinden het belangrijk dat we elkaar als team aanvullen, dus juichen we specialisatie toe. Al met al doen we er alles aan om research datamanagement naar een hoog niveau te tillen en daar worden we nog blij van ook.

Ben jij wie we zoeken?

Hoewel het zorgvuldig opstellen van een datamanagementplan niet in de eerste plaats de focus heeft van sommige onderzoekers, weet jij ze op jouw manier te overtuigen van het belang ervan. Wij hoeven jou niet te vertellen wat Open Science is of welke duurzame formats er gebruikt worden bij ht publiceren van open data. want jij hebt kennis van zaken én databeheer. Last but not least; goed samenwerken met anderen betekent op de hoogte zijn van elkaar en elkaars werk. Jij maakt dus tijd om hierin te investeren, zo kun je bovendien proactief bezig blijven.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende punten.

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je wordt enthousiast van databeheer, onderzoek en ICT systemen;
 • Je hebt behoorlijke kennis van RDM en AVG-richtlijnen of wil je hier verder in bekwamen;
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je gaat voor hoge kwaliteit en weet anderen te overtuigen hetzelfde te doen;
 • Je werkt zelfstandig maar houdt contact met collega’s en onderzoekers;

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of heb je vragen over de inhoud van de baan? Neem contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen