Cursusbeheerder Stadspedagogische Visies (0,1 fte per 01-09-2020)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Ben jij een ervaren kerndocent op pedagogisch gebied? Wil jij een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van ons onderwijs en onze studenten een stap verder te brengen in hun ontwikkeling? Dan is onderstaande vacature binnen de masteropleiding Pedagogiek iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als cursusbeheerder Stadspedagogische visies ben je verantwoordelijk voor het updaten/ herontwikkelen van de cursushandleiding op basis van de ontwikkelopdracht vanuit de curriculumcommissie. In overleg met collega docenten zorg je ervoor dat de samenhang in het programma geborgd wordt. Naast het cursusbeheer organiseer je de lesactiviteiten en betrek je experts en gastsprekers. Tevens  verzorg je voor een gedeelte van jouw aanstelling onderwijs aan groepen studenten en toets je hun leerresultaten (zowel formatief als summatief). Binnen de cursus lever je een bijdrage aan de verdere professionele ontwikkeling van de studenten. Tenslotte ben je actief teamlid van het docententeam van de master Pedagogiek.

Wat bieden we jou?

Een arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
  Afhankelijk van ervaring een salaris tot maximaal €4.892,31 bruto fulltime per maand
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Een ruime verlofregeling
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. De kosten hiervan worden vergoed.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is onderdeel van Hogeschool Rotterdam en biedt de voltijd en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Met ruim 230 medewerkers verzorgen wij onderwijs voor ongeveer 3000 studenten. Wij werken nauw samen met het werkveld en de kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Hierdoor sluiten de opleiding goed aan op actuele kennis en ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

De masteropleiding Pedagogiek (Mped) richt zich op grootstedelijke uitdagingen van jeugd in de leeftijd van 0 tot 27 jaar. De stadspedagoog die wij opleiden is een netwerker, beleidsmaker, generalist en verbinder. Hij/ zij is een regievoerder in complexe vraagstukken waarbij altijd een vraagstuk rondom ‘het kind, de jeugdige of de jongere’ wordt behandeld. Afgestudeerden zijn werkzaam binnen het onderwijs, een welzijnsorganisatie of landelijke of regionale overheid. Kerntaken waaraan de student aan werkt tijdens zijn/ haar studie zijn vanuit sociaalpedagogisch perspectief vormgeven van visie & beleid over grootstedelijke vraagstukken, en ontwikkelen & implementeren van projecten of programma’s voor grootstedelijke vraagstukken.

De cursus Stadspedagogische visies is de eerste cursus in het eerste studiejaar van de opleiding. De dragende disciplines zijn pedagogiek en de historische en actuele ontwikkelingen daarbinnen. Kerndoelstelling is het ontsluiten en bewust worden van de diversiteit in visies op opvoeden en onderwijs. Studenten laten in een essay zien wat het volgen van verschillende pedagogische visies doet met het benaderen van een actueel vraagstuk uit hun beroepspraktijk. Zo leren zij zich beargumenteerd en kritisch te verhouden tot verschillende visies en het dominante discours. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van het onderzoekend vermogen van de student en vormt daarbij een logische start van de onderzoekslijn die door de hele opleiding heen loopt.

Ben jij wie we zoeken?

De kandidaat die wij zoeken is een ervaren kerndocent. Je beschikt over een relevant netwerk om zo je kennis up-to-date te houden en in te brengen in het onderwijs. Historisch-pedagogische kennis op minimaal masterniveau is een vereiste voor deze functie. Verder ben je in staat om pedagogische concepten en -vertogen te relateren aan actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het brede jeugddomein. Door jouw uitstekende onderwijskundige vaardigheden ben je in staat uitdagend masteronderwijs te ontwikkelen, waarin helder de verbinding wordt gelegd tussen de cursusdoelen, het onderwijs en de toetsvorm die past bij een beroepsgerichte masteropleiding. Tenslotte sluiten jouw pedagogisch-didactische vaardigheden aan bij het lesgeven aan en begeleiden van masterstudenten.

Binnen de masteropleiding Pedagogiek wordt gewerkt met onderwijsperiodes van 12 weken. De cursus Stadspedagogische visies start begin september 2020 en eindigt eind november 2020.  In verband met de voorbereiding van de cursushandleiding voor het nieuwe cursusjaar is enkele uren inzet in het lopende studiejaar nodig. Je bent beschikbaar op de vrijdagen.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Binnen onze hogeschool willen we dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de kleurrijke stad Rotterdam. Diversiteit in onze teams zorgt voor verschillende perspectieven. Het stimuleert een onderzoekende houding en verkleint blinde vlekken, ook als het gaat om gelijkwaardige kansen voor alle studenten. Deze onderzoekende houding past bij ons onderwijs. Ook vergroot een divers samengesteld team de kans dat studenten zich kunnen herkennen in hun docenten.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark

Museumpark 40 3015 CX Rotterdam

Interesse?

Is dit de baan die jij zoekt? Dan ontvangen wij graag een korte motivatiebrief en curriculum vitae via onderstaande sollicitatiebutton! Wij streven ernaar je binnen 1 week na de sluitingsdatum te informeren over de status van jouw sollicitatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Kitt Bosman, opleidingscoördinator, beantwoord graag jouw vragen. Kitt is telefonisch bereikbaar op 06-46386411 of via e-mail K.Bosman@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel maar uiterlijk voor 5 april 2020.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.