Menu Zoeken English

Cursusbeheerder ‘De Stadspedagoog als beleidsbeïnvloeder’ (0,1 fte op jaarbasis)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Hogeschool Rotterdam (HR) is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken samenwerken met elkaar en met het werkveld. Het onderwijsaanbod van HR wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten.

Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is één van deze 13 instituten en biedt de vol- en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Het instituut verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.  

De Masteropleiding Pedagogiek is met ingang van studiejaar 2021-2022 op zoek naar een: 

Cursusbeheerder ‘De Stadspedagoog als beleidsbeïnvloeder’ (0,1 fte op jaarbasis)

De onderwijstaken worden altijd op de vrijdag uitgevoerd.

Profiel van de opleiding

De Masteropleiding Pedagogiek (Mped) richt zich op grootstedelijke uitdagingen van jongeren in de leeftijd tussen 0- 27 jaar. De opleiding leidt stadspedagogen op die gespecialiseerd zijn in het werken aan weerbarstige vraagstukken over opvoeden en opgroeien van jeugd in een grootstedelijke omgeving. Bij deze vraagstukken zijn altijd meerdere belanghebbenden betrokken en de problematiek is divers en complex. De stadspedagoog is een netwerker, beleidsmaker, generalist en verbinder. Hij/zij is een regievoerder in complexe vraagstukken waarbij altijd een vraagstuk van ‘het kind, de jeugdige of de jongere’ wordt behandeld. Afgestudeerden zijn werkzaam binnen zorg, welzijn, onderwijs of bij regionale of landelijke overheidsinstellingen.

De cursus ‘De Stadspedagoog als beleidsbeïnvloeder’ is de tweede cursus in het eerste jaar van de opleiding. De dragende disciplines zijn sociologie, beleid en bestuurswetenschap. Kerndoelstelling is dat studenten weten hoe beleid tot stand komt en hoe zij dit kunnen beïnvloeden in de praktijk.  

Studenten doen een literatuurstudie waarbij zij hun vraagstuk koppelen aan de actuele ontwikkeling binnen gemeentelijk, provinciaal of landelijk beleid. Hiermee draagt de cursus bij aan de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden van studenten en vormt  een logisch onderdeel van de onderzoekslijn die de opleiding kent.

Functie

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de cursushandleiding op basis van de ontwikkelopdracht vanuit de curriculumcommissie. Tevens borg je de samenhang tussen het programma en andere cursussen. Het organiseren en verzorgen van lessen maakt tevens onderdeel uit van de functie. Indien nodig betrekt je experts en gastsprekers. Je bent actief lid van het opleidingsteam Master Pedagogiek, overlegt met collega docenten en neemt deel aan de teamoverleggen.

Profiel

  • Je beschikt over sociologische kennis op minimaal masterniveau;
  • Je hebt kennis over de totstandkoming van beleid op verschillende niveaus en wijzen waarop beleid beïnvloed kan worden;
  • Je hebt actuele kennis en inzicht hebben in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en vraagstukken binnen het brede jeugddomein;
  • Je beschikt over een netwerk hebben in het sociaalpedagogisch domein in Rotterdam of je hebt hier toegang toe; 
  • Je beschikt over onderwijskundige vaardigheden (verbinding kunnen leggen tussen de doelen, het onderwijs en de toets) en pedagogisch-didactische vaardigheden voor het lesgeven aan en begeleiden van professionele masterstudenten.

Aanbod

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast voor 0,1 fte. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende studiemogelijkheden en een pensioenregeling.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig.

Informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie of de selectieprocedure? Neem dan contact op met Kitt Bosman (onderwijsmanager a.i.) via telefoon 06-46386411 of mail k.bosman@hr.nl.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae.

Sluitingsdatum: 23 april 2021

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen