Menu Zoeken English

Coördinatie studentprojecten AI/eHealth in zorg voor ouderen (0,2 fte)

Kenniscentrum Zorginnovatie

Ben jij een docent die een schakelfunctie kan en wil vervullen tussen onderwijs, praktijk en onderzoek voor AI/E-health projecten in zorg voor ouderen? Kan jij praktijkvragen vertalen naar behapbare vragen voor studenten van verschillende opleidingen binnen techniek en zorg? Vindt je het ook leuk om deze studenten te begeleiden en ook voor het kenniscentrum de linking pin te vormen met de praktijk? Dan is coördinator studentprojecten AI/E-Health in zorg voor ouderen echt iets voor jou!

Achtergrondinformatie

Kenniscentrum Zorginnovatie HR

Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is een dynamische organisatie, gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Binnen het kenniscentrum werken we samen met docenten, studenten, en vele partners uit de beroepspraktijk en de wetenschap.

Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home (hoofd activiteit)

Het hoofddoel van Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home is het vergroten van zelfmanagement en kwaliteit van leven van thuiswonende geriatrische revalidanten en de ondersteuning van mantelzorgers, met inzet van e-health.

In dit Living Lab werken hogescholen (Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool), een universitair medisch centrum (LUMC), zorgorganisaties (Omring, Wilgaerden LeekerweideGroep, Laurens, Basalt), een ROC (HORIZON College) en bedrijven (Westfriese Bedrijvengroep, FME Zorg) samen. De betrokken partijen realiseren in co-creatie succesvolle ontwerp- en testprojecten gericht op het bevorderen van revalidatie thuis met behulp van AI/e-Health toepassingen. Dit doen zij op alle domeinen die Geriatrische Revalidatie (GR) raken (https://www.medicaldelta.nl/living-labs-field-labs/medical-delta-living-lab-geriatric-rehabilitation-home).

STIP-Methode Implementatie onderzoek

In verpleeghuizen zijn er steeds meer mensen met dementie die complexe zorg nodig hebben. De meesten van hen vertonen een of meer symptomen van psychische pijn: depressief, angstig, apathisch, psychotisch en agressief gedrag. De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed hier 2x onderzoek naar in verpleeghuizen (2013 en 2020). Hieruit bleek dat er te laat, onvolledig of onjuist gereageerd wordt op dit probleemgedrag.

We hebben  een nieuwe, completere aanpak ontwikkeld gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP uit maart 2018: de gepersonaliseerde stapsgewijze integrale aanpak van probleemgedrag (STIP-Methode). Tevens wordt ter ondersteuning de webapplicatie BPSD-Care ingezet. In deze webapplicatie kunnen zorgprofessionals probleemgedrag van zorgvragers (ernst/ achtergronden e.d.) bijhouden. (https://www.stipmethode.nl)

Het fieldlab DGVP i. o.

Het fieldlab DGVP is  in oprichting.  Het Fieldlab DGVP i.o. sluit zich aan bij  de JAIN-coalitie. JAIN bestaat uit een gezaghebbende wetenschappelijke kenniscoalitie en een politiek bestuurlijke klankbordgroep. In real life JAIN Fieldlabs wordt vanuit AI en eHealth perspectief aandacht gegeven aan de behoeften van kwetsbare ouderen, nu hoofdzakelijk nog mensen met dementie en hun verzorgers/familie. (www.jainprojects.com)

Wat ga je doen?

Wij zoeken Iemand die de vanuit de praktijk van bovengenoemde projecten de mogelijkheden voor studentprojecten verkent en deze vertaald naar opdrachten voor minoren en afstudeeropdrachten zowel voor individuele studenten alsook van interdisciplinair samengestelde groepen. De AI/E-Health activiteiten zijn voornamelijk gericht op het testen en implementeren van door bedrijven ontwikkelde technologie in samenwerking met ouderen zelf, bedrijven, maatschappelijke partners en zorgpartners. 

Je gaat nauw samenwerken met de aanwezige docent-onderzoekers, die actief zijn op de inhoudelijke aspecten van de kwetsbare ouderen.

Wat bieden we jou?

  Een eerste tijdelijke contract voor de duur van 1 jaar (D4), op een aanstelling van 0,2 FTE ; vervolg aanstelling mogelijk.
  Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85. bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
  Een innovatieve en maatschappelijke relevante omgeving om in te werken
  De mogelijkheid om samen met maatschappelijke partners, zorgpartners, opleidingen van IvG, CMI en EAS en onderzoekers van het kenniscentrum projecten op te zetten en uit te voeren.

Ben jij wie we zoeken?

  • Je bent innovatief ingesteld en je bent in staat om AI/EHealth projecten voor studenten te maken op basis van concrete praktijkvragen.
  • Je bent in staat om deze activiteiten te coördineren en contacten te onderhouden met enerzijds de praktijkpartners en anderzijds de docenten en studenten.
  • Je bent een verbinder, een netwerker en je hebt een relevant netwerk binnen HR, de AI en/of E-health bedrijven, maatschappelijke partners en zorgpartners in de regio Rotterdam.
  • Je draagt praktijkgericht onderzoek een warm hart toe. Het opzetten, uitvoeren en implementeren van (uitkomsten van) praktijkgericht onderzoek is je niet vreemd.
  • Je bent op korte termijn inzetbaar voor 1 dag in de week (vanaf 1 september 2021 of vlak daarna).

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ton Bakker, lector Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam via telefoon: 0631 764 102 of e-mail: a.j.e.m.bakker@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen